09 decembrie 2009

Love in December



Decembrie nu e o luna buna pentru amor, va spun asta cu toata sinceritatea de care sunt capabil. Nu e si gata. O fi de la frig, o fi de la starea letargica care ne prinde pe multi dintre noi facandu-ne sa fim deprima(n)ti si iritabili, o fi mai groasa pielea sau stratul de haine de nu lasa fluxul sentimental sa treca neingradit, dracu stie... Din toata experienta mea de amorez nu pot sa extrag nici macar o singura poveste de dragoste inceputa in luna cadourilor ceea ce e de-a dreptul frustrant. Latura mea egoista striga din spate Lasa ba ca-i bine asa, na-i emotii legate de cadouri, cine romantice, noapte dintre ani si restul de cutume specifice... Da prietene, ii raspund oftand, ai dreptate.. n-ai parte de emotii. Ce noroc.

Si totusi nu-s asa sarac cu duhu cum s-ar crede, adica am avut si eu partea mea de petreceri inflacarate prin liceu, unele terminate in cate-un fotoliu transferand fluide cu vreo fata abia cunoscuta dar al carei nume nu aveam sa mi-l mai amintesc a doua zi. Micile placeri ale tineretii, se spune. O data chiar am facut greseala sa incep o astfel de relatie, imediat dupa Sf Nicolae - misto cadou, ce sa zic - care s-a sfarsit in fum de artificii in noaptea de Revel. Diferente ireconciliabile, ati putea spune. Se intampla acu vreo 8 ani, ce stiti voi... aanyway, nu mi-s deprimat sau ceva, doar o idee mai reflexiv, asa-i cand mai bate nostalgia pe la usa si ma vad exclamand "Da chiar ba uite cum se leaga toate, al naibii fir de lana au tras in caier ursitoarele astea!"

S-apoi bunul meu companion ma ia la rost: Hai ba odata termina cu melancolia asta de cacat, suie pe cal si du-te la petit ca iar iti pui singur cadou sub brad (glumesc, am si eu o mama si-o sora, nu-i panica). Iar eu rabufnesc la dansul Stai ba fraiere sa-mi termin berea ca-i pacat.. S-apoi ia mai lasa-le si pe printese sa mai bata-n poarta si dansele ca nu le-o durea mana. Pai pana cand? .... Pana la primavara, zic, cum altfel?

3 comentarii:

  1. Măi Richie, de ce trebuie să vii tu cu posturi din astea deprimante? Gândeşte-te că vin sărbătorile şi nu te bate la cap nicio gagică să stai cu ea. Ai timp pentru toţi prietenii, eşti liber să te bucuri de liniştea de sărbători, nu trebuie să alergi prin mall-ul aglomerat după cadouri ciudate. Come on, e un adevarat privilegiu, if you ask me. Oricum, poate îţi aduce Moş Crăciun vreo Crăciuniţă. Nu se ştie niciodată.

    RăspundețiȘtergere
  2. nevasta iti trebuie Richie, ti-am mai zis! :D

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?