05 octombrie 2009

Tequila

Blogul asta sustine complet dezinteresat consumul de tequila! Autorul acestui blog nu se da in laturi de la consumul de tequila! Tequila se consuma in shot sau amestecata in cocktailuri, nu conteaza. La fel, e indiferent de care Sauza, Olmeca sau Sierra este. Numai Pancha va rog nu, fara Pancha, acea licor con sabor de tequila vanduta pe la supermarket si care aduce dezonoare adevaratei bauturi mexicane. Ati incercat sa beti TEC cu aroma de cola? Na, tot asa dezgustator. Apoi tequila e o bautura mexicana, iar mexicanii sunt niste oameni faini. Multi, dar faini. Si toti sar gardul la americani sa le arate cum se muceste bine si ieftin, la fel cum fac romanii prin Europa. Putem solidariza cu ei si imparti bauturi traditionale. As da o sticla de palinca de la maramu' pe una te tequila de la mama ei de-acasa. Asta din cauza ca nu prea beau eu tuica noastra parfumata, ca ma stramb de numa de la ea. Si tequila e mai faina ea, mai uleioasa, se duce pe gatlej intr-o clipa. Iar strambatura de dupa e din vina lamaii nu a tequilei. Apoi tequila se face dintr-o planta ce seamana cu un cactus da nu e cactus, e agava. Arata ca ceva ce are mama prin ghivece si pe care o astept sa creasca mare. Apoi tequila are valoare oameni buni. Mexicanii au descoperit ca daca o vaporizeaza la temperaturi inalte in urma ei raman diamante. Partea naspa e ca nu-ti ajung nici de-o pereche de cercei, is cam microscopice ele, dar totusi... is diamante. Ia incearca sa evaporizezi tuica sa vezi macar prunele le scoti? Si astia scot diamante.

6 comentarii:

  1. Sustin tequila cu fiecare por al fiintei mele. Inca nu am baut cu vierme in pahar...dar sper sa am sansa asta. Cica este delicios... BLEAH. Ai gustat cu vierme ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da am baut si am mancat si viermele :). Bautura se numeste mezcal, numai cateva sortimente se vand cu viermisor.

    Uite dovada :http://richietm.blogspot.com/2008/04/worm-is-not-enough.html

    RăspundețiȘtergere
  3. şi eu susţin consumul de tequila cât se poate de mult, dar ţin să te corectez niţel, dacă îmi permiţi, dragă richie..
    anume: adevărata tequila se produce numai în regiunile Jalisco şi Tequiliana din Mexic, restul se numesc mescal sau mezca. Iar fructul blue agave din care se produce ajunge la maturitate între 7 şi 14 ani.(măcar atât am reţinut şi eu de la cursul de barman:) sper)

    RăspundețiȘtergere
  4. *sau mezcal, pardon, am ratat un "l"

    RăspundețiȘtergere
  5. @Rob: de acord cu tine in ce priveste faptul ca tequila este o varietate de mezcal, asa cum e termenul general pentru bautura din agave produsa peste tot in Mexic. Dar potrivit legii actuale tequila se produce in mai multe state decat ai spus tu, chiar daca initial era specifica doar zonei orasului Tequila din statul Jalisco; oricum e drastic reglementata. sunt pe wiki toate detaliile.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?