11 octombrie 2009

Sa trecem mai departe

S-ar putea sa ma insel dar eu cred ca in materie de despartiri, noi si ele avem metode diferite de a pune problema si a trece peste. Nu vorbesc de latura activa a "partajului", persoana cu initiativa sau cel care "iubeste si lasa" pentru ca n-are sens, in cazul asta nu prea e ceva de dezbatut. Ei au incheiat socotelile cu o seara inainte. Ma gandesc doar la cei chemati la o discutie de cuplu si care la final se trezesc ca-si aduna falca de pe jos. Daca o femeie isi ia papucii din motive gen "mi-e mai bine singur" sau "nu ma pot implica intr-o relatie pentru moment" reactioneaza total diferit decat un barbat, cred eu. Mai intai se gandeste, asta clar ma inseala. Apoi daca vede ca tipu e serios si chiar vrea sa fie singur, isi zice "bine ca nu m-a inselat". Apoi se gandeste "sa-l ia dracu, sper sa ramana singur toata viata, sa sufere bastardul, daca eu n-am fost destul de buna pentru el!!" Si gata, trece peste si scrie in jurnal.

Pentru un tip e ceva mai greu sa inghita ca a fost lasat balta de o femeie care a ales singuratatea si nu un alt barbat. De ce? Pentru ca noi barbatii iubim competitia din baie pana in dormitor, preferam sa punem chip uman "dusmanului", pentru ca in felul asta putem face ceva in sensul asta. Razbunarea inimii zdrobite, film de actiune si bataie. Identificam problema si declansam "razboiul"! In dragoste si razboi totul e permis, iar daca dragostea si razboiul sunt deodata, minunat. Cel mai bine e daca exista niste suspiciuni de inselaciune sau fraternizare cu dusmanul (traducere nepotrivita pentru expresia "in bed with the enemy"). In asemenea situatii putem reactiona pana in vecinatatea nebuniei fara a avea mustrari de constiinta intrucat ne simtim perfect indreptatiti de orgoliul masculin sa facem asta. Ceva cu adevarat uimitor. In schimb, nu stim sa descifram chestia asta "nu sunt pregatita sa intru intr-o relatie si mi-e bine singura!" What? Ne-ai pierdut. Suntem confuzi. Caci, daca ai fost lasat balta pentru altul nu inseamna ca tu nu esti material bun. Inseamna ca exista altul o idee mai bun care ar trebui oarecum indepartat. Sau macar pedepsit pentru tupeul de a exista in aceasi zona geografica cu tine. Chestie instinctuala. Daca ai fost insa lasat si cu asta basta inseamna ca ai fost chiar penibil. Ce naiba, ai fost atat de groaznic incat tipa  s-a dedat unei perioade de solitudine cu care n-ai cum sa lupti. Daca se calugareste...? Ti-ar crapa orgoliul de rusine la asemena faze. Si atunci tot cauti explicatii, ceri motive clare, simple, pe care sa le intelegi. Nu exista! Si atunci stii ce faci? Pai ce fras sa faci? Incepi sa-ti doresti sa apara unu in peisaj ca sa faca o miscare! Asa trecem noi mai departe.

7 comentarii:

  1. Mi-ar place sa gandesc ca tine..si sa vad lucrurile altfel:) poate as trece mai usor peste "finalul" ultimei relatii..

    RăspundețiȘtergere
  2. Lol. Sunt si barbati care nu sunt deranjati de terte persoane.

    Din pacate nu sunteti toti la fel ca atunci as stii ce sa fac cand vreau sa va fac sa suferiti. :) So...

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu care credeam ca numai noi despicam firu in paispe...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Richie: Daca-ti spun ca exact acum 3 luni aveam si eu in draft (si inca il am) un post cel putin izbitor de asemanator cu asta, exact pe aceeasi tematica, exact cu aceeasi sete de ratiune?

    Bine, am inteles intr-un final cauzele si efectele, m-am obisnuit cu ideea si mi-a trecut, desi n-avea cum sa-mi fie tot una :)

    @Adizzy: in paispe e doar faza incipienta. Sa vezi cand se instaleaza paranoia pe bune ce scenarii debitezi :)) ratiunea + paranoia nasc mostri, si sa vezi ce misto e cand fiecare din firele despicate in 14 se mai despica inc-odata fiecare tot in 14 :))

    RăspundețiȘtergere
  5. @Alina_n: cu simpatie iti spun capu sus, las ca trece.
    @Cami: mai cauta pana dai peste unu pe care sa-l faci sa sufere :P
    @Adizzy: mai sunt si macelari coafezi dinastia ca mine.
    @Raka: daca stiam faceam un post back2back. oricum, bine ca ti-a trecut.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acuma de ce trebe sa fii rau.... :) N-ai inteles ce-am vrut sa zic?

    RăspundețiȘtergere
  7. mai, am dat peste asta exact in perioada asta cand cu de astea imi tot batusem capul. si pentru o tipa e crunt sa nu aiba cu cine se bate, pisica din tine atunci ar sti ca poate zgaria, ca e o sansa acolo cumva ca sa elimine competitia sau sa faca ceva. cand omul doar nu mai vrea sau nu mai poate iti vine sa te urci pe peretzi, adica ce-i aia?
    trust me, nu's bash asa diferite reactiile, daca el chiar nu poate invoca un motiv aparent apar scenariile in capul femeii, morile de vant si lupta imaginara cu ele...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?