08 octombrie 2009

Mizeria umana


Unde se vede cel mai bine mizeria daca nu in camera ta de hotel. Ca doar fiecare la el acasa are cat de cat grija sa nu stea intr-o cocina infecta ca pan' la urma il barfesc vecinii. Poate ii fac si plangere nesimtitului. Deci oameni buni, am crescut mari, avem secole de civilizatie in spate, dar daca luam la puricat individual ne scarbim de unii dintre semenii nostri. Tot omul ajunge macar o data in viata sa doarma prin alte parti decat la el acasa. Cel mai simplu si lipsit de griji e sa tragi la un hotel: acolo au altii grija de tine, ca de aia sunt platiti, plus ca beneficiezi de un cvasi-anonimat confortabil care-ti da curaj sa faci ce-ti trece prin cap. Numai sa te tina portofelul. Si aici se vede ce fel de om esti in interior.

Daca esti o fire binecrescuta, cu sapte ani de-acasa si o doza buna de respect fata de tine si cei din jurul tau, iti lasi camera la plecare asa cum ai gasit-o, poate cu patul deranjat, niste prosoape folosite si ceva aburi in baie. Eu unul de cate ori am dormit prin alte parti am incercat sa las cat mai putine urme ale trecerii mele pe-acolo, eventual niste resturi in cosul de gunoi. Era de bun simt, adica am fost tratat ca om n-o sa ma cac pe tavan ca sa se stie c-am trecut pe-acolo. Pot intelege ca daca abia iti ajung banii de cazare n-o sa te arunci sa manci si sa bei la suprapret intr-un restaurant interior si o sa pleci la primul butic sa-ti iei de-ale gurii si bere la pet. Nimeni nu-ti da in cap pentru asta. Si eu am facut la fel cateodata.

Dar daca esti un mizerabil probabil c-o sa arunci mancarea pe jos si-o s-o calci in picioare, o sa versi bautura prin pat sau pe birou ca doar nu esti la tine acasa. Las sa curete proasta de camerista ca eu dau bani pe camera. Mai scarba mi-e insa de ghertoii scrobiti la 4 ace cu masini in 8 culori care traiesc dupa principiul "Lumea e a mea! Beau fut si fumez cat vreau!" Astia sunt tot niste jeguri la costum. Nu-s in stare sa se pise in wc, se sterg la cur cu prosopul, vomita in pat, sting tigarile de cearsaf, dau televizorul la maxim si pleaca din camera etc. Dar fut cu prezervativ si toata lumea tre sa stie ca ei fut cu prezervativ pentru ca au grija sa-l lase asa galben si plin de samanta pe telecomanda de la clima sau pe gatul sticlei de bere. Ori in scrumiera. Sau poate in sertar. Sub pat? Dupa perdea? Locuri sunt destule.. Sunt arivistii care pana ieri mureau de foame si dintr-o data le-a pus Dumnezeu mana-n cap si au dat de cascaval. Acum sunt pregatiti sa-si verse toate frustrarile prin camere de hotel ca deh, isi permit si ei o noapte si 3 curve o data pe luna.. Au asteptat o viata pentru asta sau cine stie poate s-au nascut pentru asta. Cand vezi o camera eliberata de un astfel de om cum il mai privesti la intalnirea urmatoare? Tot cu zambetul pe fata? Normal... si-un mortii matii intre dinti.

8 comentarii:

  1. eh, doar n-o trebuit sa substitui camerista pentru cateva ore, azi, de-ai ajuns la mirobolanta concluzie? :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred ca urmatoarea data cand ar veni ar merita pe langa "Bine ati revenit" si o matura cu un faras in mana :D

    RăspundețiȘtergere
  3. fel si fel de oameni ..unii mai educati, altii mai putin educati :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Da' oare de ce atunci când gherţoii ăştia de care spui, când ies din ţară, nu se mai comportă (chiar) aşa de mizerabil ?
    E ca şi-n cazul muncitorului care afară-ţi lucră de-i sar capacele şi-n ţară freacă menta şi spune că nu-i plătit la adevărata lui valoare, remuneraţia fiindu-i identică cu cea de afară.
    Astea-s doar două din rahaturile specifice românilor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Noa, dacă hotelurile ar face o bază de date comună, şi fiecare gherţoi d-astă ar intra imediat în blacklist, ştii cum s-ar civiliza?

    RăspundețiȘtergere
  6. In sfarsiiiiiiit! In sfarsit indemnul meu a prins roade. Sper ca nu e doar un pilot si vor mai urma episoade incitante, adevarate si dure din Jurnal de Reghin by Richie :) Prietenii stiu de ce.

    RăspundețiȘtergere
  7. Trist dar adevarat. Si nu este nici o speranta sa se schimbe aceasta descriere.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?