29 octombrie 2009

Jucarii de Halloween?

Acu vreo cateva ore ma intorceam acasa pe jos si studiam in trecat persoanele din jurul meu. Trecand pe langa o masina mi-a ramas privirea asupra celor doua doamne de langa ea, una scotand dintr-o plasa o jucarie ca sa o vada cealalta. Erau probabil mamici amandoua. Prima tinea in mana o ... drujba(!) de plastic ... de vreo 40 cm destul de fidel lucrata insa fara componente miscatoare, dar avand sunete inregistrate ce mimeaza zgomotul scos de un asemenea utilaj taietor.

Nu va pune un pic pe ganduri? Presupun ca jucaria era pentru un baiat de vreo 5-8 ani, destul de usor impresionabil, dar am dubii ca e chiar potrivita. Stau si ma gandesc in ce mod poate fi folosita o asemenea jucarie? Fie dai drumul pustiului prin gradina sa "mimeze" cum taie toti copacii - not funny decat dace e nepot de taietor de lemne - sau il lasi s-o scoata din dulap la aniversare si sa-si urmareasca invitatii prin casa ca intr-un arhicunoscut slasher (Texas Chainsaw Masacre) - ceea ce e destul de ingrijorator!

Ma gandesc la jucariile noastre din copilarie. Aveai un pistol, puteai fi bandit sau cowboy, aveai o sabie, puteai fi talhar sau cavaler, aveai o pusca, alegeai fie hot fie politist, deci optiuni in ambele directii. Cu o drujba de plastic nu prea poti "socializa" decat eventual ca un serial killer, iar daca te pricepi sa intri intr-un astfel de rol, ei bine, cineva se uita la tv mult dupa ora de culcare. Dar poate femeia vroia sa-l trimita in gradina la taiat copaci invizibili. Pana la Halloween, cand ii cumpara masca lui Jason si-l trmitea la trick or treat.

4 comentarii:

  1. ok...parintii incep sa ma sperie mai mult decat copiii...cum sa dai jucarii de-astea? si pe urma mai si vin sa critice ca vezi doamne, tineretu' de azi e violent si dezaxat...pai cine il face asa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu îmi aduc aminte de jucăria aia cu un nene pe scaunul electric....Deci se poate şi mai rău. Muuult mai rău.

    RăspundețiȘtergere
  3. În primul rând, eu nu înţeleg de ce dracului copiem tot. De ce-i pupăm în cur pe americani (şi) cu Halloween-ul ăsta ? Mă rog, ia-o ca retorică pe asta.
    În al doilea rând, cât de nemansardată să fie mama copilului ? Se miră după aia că ăla mic pe la 10-15 ani are veleităţi de infractor şi se întreabă cu ce a greşit ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hai ba, ca era o gluma... right?!? Poate era adevarat. Si nu era pt copil.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?