30 martie 2009

The Amsterdams in Setup

Sambata seara cea mai mare parte a romanilor se uitau la un meci de fotbal in care echipa tarii gazda se batea singura pe malul marii. O mica parte de oameni indiferenti la acest fenomen nu faceau altceva decat sa astepte momentul in care vor ajunge in Setup la concert. Orice concert, pentru ca de obicei acolo sunt numai concerte faine. Totusi, sambata seara au cantat The Amsterdams, deci nu o trupa oarecare ci una care se recomanda drept indie disco rock band!
Dintr-un interviu pe metalhead am aflat ce asculta baietii si, deci, ce-i influenteaza: The Killers, Radiohead, The Strokes, Klaxons, Bloc Party, Stone Roses, Interpol, Franz Ferdinand, Can, Snow Patrol, Noisettes, Editors, The Hives, The Cure, Arcade Fire, Swans, Pulp, Maximo Park, Arctic Monkeys. Great stuff!! Dintr-o scurta auditie pe myspace-ul lor nu am putut trage nici o concluzie, pentru ca nu ma impresiona nici una din cele 4 piese. Dar.... concertul live a fost superb. Muzica baietilor suna extraordinar, au un ritm ce-ti patrunde in sange si te face sa te misti imediat, solistul (desi aproape toti baga si voce) era plin de energie si in plus toti sunt instrumentisti desavarsiti, canta la mai multe instrumente, se rotesc intre ei, schimba chitarile, la piesa de final (incendiara de-a dreptul) atat solistul cat si tobarul rupeau tobele alea deodata :O. Drept va spun ca mi-au lasat o puternica impresie, adica venisem fara asteptari, total deschis si am plecat zambind si schimband impresii cu restul oamenilor. "Nu-i asa c-or fost faini? Daa, extraordinari!!!"
Un minus al concertului a fost publicul pentru ca a cam lipsit. O fi fost meciul sau celelalte concerte de vina, doar vreo 50 de oameni au dansat in Setup. Banuiesc ca erau obisnuitii clubului. Gazdele nici nu s-au deranjat sa deschida barul mare la asa eveniment, vindeau bere intr-un colt pe intuneric. Pacat, tipii astia meritau un club la fel de plin ca la Blazzaj acu o saptamana. Maybe next time. Pana atunci, o piesa pt voi.



The Amsterdams - Lights Out

2 comentarii:

  1. da pai am fost si eu pe acolo..special pentru concert..
    nu am mai fost in setup si mi s-a parut cam golut..nu stiu cum arata clubul in restul timpului..dar am fost trista si vesela in acleasi timp din cauza lipsei oamenilor.
    1. am putut dansa in voie..ca aveam loc nu de alta
    2. imi pare rau pt trupa... meritau mai mult public

    Oricum eu ma bucur ca am fost..si ma mai duc daca mai vin baietii de la The amsterdams

    RăspundețiȘtergere
  2. la Blazzaj sau la Suie a fost plin plin. Poate cand vor fi si Amsterdams mai cunoscuta o sa vina si mai multi oameni. Pana atunci merg doar conaisseurii ;)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?