10 februarie 2009

Uite hotii!!


Dom' prefect "a fost in vizita" la o casa de schimb valutar din Timisoara, aia vis-a-vis de magazinul Bega, care tzapeste oamenii si impotriva careia sunt nu mai putin de 26 de plangeri depuse. Dl. Draganescu a tinut sa evidentieze "smecheria" cu care ii fraiereste patronul acestui Exchange pe cetatenii grabiti si naivi! Pe doua pancarde identice ca marime scrie cursul valutar: sus Vanzare si Cumparare, asa cum e obisnuit ochiul tau sa citeasca! Cursul este aproape identic si foarte avantajos, ca sa te atraga. Pe prima insa jos de tot, unde nu prea ajungi sa citesti scrie "Cecuri de calatorie" si doar a doua pancarda e valabila pentru valuta cash! Iar acoperirea sub care isi permit sa te fure cu nesimtire e data de prezenta cuvantului "Cumparare" la mijlocul celei de-a doua pancarde, cu font de aceeasi marime si culoare ca si pretul valutelor a.i. abia sa il distingi!! Iar jos de tot pe ultimul rand e cursul la care te inteapa, cu aproape 1 leu (!) mai mic decat la banca!!! Dragii mei, cand e vorba de bani, ochii mari si paziti portofelu' ca lumea e plina de rechini...
Ca sa va ajut va indic cateva case de schimb din centru in care sub nici o forma va sfatuiesc sa nu intrati:
- vizavi de Bega!
- in spate la Cina, vizavi de Orange Shop
- pe Alba Iulia, langa Lemon
- langa standul cu carti de langa Modex
- in piata Operei, unde se vand flori.
N-am fost sa le verific personal, dar toate imi par suspecte.

Verificate de mine ar fi cele din fata de la Conti: Strelitia si aia cu scari in interior de langa semafor. Astea sunt OK. Altfel mergeti oameni buni la banca ca e mai sigur.

via daimon.

12 comentarii:

  1. La banca sau la automatul de schimb valutar din Centru.

    Just a quick thought, nu le stii numele sau nu merita sa le spui pe nume? E cam greu de retinut din descrieri.. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu le stiu pe bune. Dar imi asum obligatia de a ma informa. Si m-am si gandit la o modalitate simpla de a le pune la zidul rusinii. Mai stii afisele alea facute de primarie/politie in care avertizau lumea sa nu schimbe la smenari!? E greu sa faca niste afise identice gen "Aceasta casa de schimb nu este onorabila" pe care sa le plaseze in proximitatea ei, si o simpla patrula de comunitari care sa fie pe faza sa nu dispara. Doar o luna daca ar fi vazute ar avea un impact suficient ca populatia sa fie avertizata. Odata supuse oprobiului public poate patronii si-ar revizui comportamentul.

    RăspundețiȘtergere
  3. iuuuuui asta e poza facuta de mine :D:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Mda, dup-aia ar sari patronii ca sunt disriminati si ca le strica afacerea. Cat de legal este ca Primaria/Prefectura sa se implice? Mai simplu ar fi sa dea naibii o HCL prin care sa reglementeze CLAR modul de afisare al tarifelor - eventual acea HCL ar putea reglementa si modurile de semnalizare a acestor case rau-famate.

    Just my two cents. In alta ordine de idei, care e mailul lui Draganescu?

    RăspundețiȘtergere
  5. S-ar putea să existe deja un fel de HCL care să indice cum trebuie să fie panourile. Ideea e că după ce ne-am luat tălpăşiţa de la Seralexul de vizavi de Bega am mers puţin mai încolo, înspre Prefectură, la cealaltă casă de schimb.. Acolo deja pe uşă era lipit un afiş. Ghiciţi ce spunea! ”Defecţiuni tehnice” :))

    RăspundețiȘtergere
  6. poi vestile circula repede, iti dai seama :))

    oricum, actiunea de azi a fost pur de imagine .. daca exista vreun HCL sunt convins ca prefectul ar fi mentionat asta si mai ales ar fi iesit la rampa cu actiuni concrete contra Caselor respective, nu doar cu declaratii a la Porcusorul Isteric.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici el nu era sigur. El şi-ar dori să pună câte un comunitar în faţa fiecărei minuni de-astea. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Exista chiar o Ordonanta de Guvern care reglementeaza activitatea agentilor economici care desfasoara activitati de schimb valutar:
    Ordinul 484/2005.
    http://www.legestart.ro/Ordin-nr-484-din-2005-(MTYyMTU5).htm

    Cu toate astea, prevederile sunt prea generale si pot fi usor eludate, dovada fiind panourile existente care inseala ochiul.
    De acord ca actiunea dlui prefect e si una de imagine, ca sa mai stearga amareala presupusului flagrant.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu îi mai recomand şi pe arabi. Arabii rule la schimburi şi au şi forinţi, pentru doritori.
    Până şi în Praga dacă mergi numa la arabi să schimbi. Nu la smenarka alea ale lor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Da si la arabii din Complex e ok, dar eu le-am vizat strict pe cele din centru. Si la praga nu mai tre sa schimbi euro ca au trecut la moneda europeana, si ei si slovacii. Noi in Slovacia schimbam euro la supermarket-ul care accepta plati in euroi, gen, luam o paine cu 50 de euro si restul il primeam in coroane la cel mai bun curs :).

    RăspundețiȘtergere
  11. Aia de langa Lemon m-au pacalit si pe mine o fata! Adica m-am pacalit singura, dar na... Niste imputiti! Si pe aia de langa Modex au dat-o si la stiri.

    RăspundețiȘtergere
  12. In centru Timisoarei pe colt in fata caselor de schimb de pe strada unde este Modex stau bisnitari si jegmanesc oamenii fara sa pateasca nimic.Nimeni nu ia nici o masura.Iti dau un teanc de bani si la mijloc sunt numai marunti.Apoi se fac nevazuti si tu ramai cu paguba.Dava ati patit-o avertizatii si pe altii.
    Va multumesc

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?