13 februarie 2009

Indicii pentru Concurs

Cum care concurs? Ala de Oscar de pe Marele Ecran. De ce indicii? Pentru ca am impresia ca lucrurile stagneaza. Numai 6 persoane si-au exprimat opiniile si daca ramane asa, pai, putem merge toti la film in felul asta :O! Stiu ca vreti sa va faceti temele, adica sa vizionati cat mai multe, dar nu uitati, mai sunt doar 8 zile. Ca sa va ajut sa va decideti, fac o trecere in revista la premiilor BAFTA oferite de Academia Britanica de Film acum cateva zile:

- probabil ati auzit, Slumdog Millionaire a inghitit ce era mai bun pe masa: trofeu pt cel mai bun film, regizor, scenariu adaptat, sunet, coloana sonora, imagine si montaj. Sapte premii, dar nu uitati era film britanic-american. Lucrurile se pot schimba la Oscar.
- Mickey Rourke (The Wrestler) si Kate Winslet (The Reader) au luat trofeele pt actori principali, ca si la Globuri, cu diferenta ca prestatia ei din Revolutionary Road a fost mai bine apreciata, ceea ce este si parerea mea.
- cei mai buni actori secundari: Heath Ledger si Penelope Cruz. La el nu comentez, la ea as fi pariat pe Amy Adams in Doubt.
- la scenariu original: In Bruges (coproductie UK/USA) bate Benjamin Button, Changeling si Milk, 3 filme exclusiv americane. Se simte un pic de partinire aici.
- efectele vizuale le-a castigat Benjamin Button in dauna lui Iron Man si The Dark Knight. Weird, i'll say..
- cea mai data naibii animatie a fost evident Wall-E. Aici nu sunt dubii deloc.
- cel mai bun film strain: Il y a longtemps que je t'aime l-a invins pe Bashir.

Deci, cam unde inclina balanta? Nominalizarile au fost aproape identice cu Golden Globes si sunt cam la fel cu Oscarurile. Ce spuneti, americanii vad altfel lucrurile?

3 comentarii:

  1. daca e asa se pare ca am ratat iesirea la film :)) gresind total selectile :D ok ok pe wall-e am nimerit

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau poate ai pus bine :D. Eu garantez ca nu vor fi aceleasi rezultate.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-am uitat şi eu la Bafta... şi iar cu Slumdog Millionaire... NU şi NU! fără Slumdog! Dacă ia Oscarul pentru cel mai bun film nu mă mai uit la Oscaruri în veac!!! Rămân cu predicţiile pe care le-am făcut deja.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?