18 februarie 2009

Gherila literara


Imi place chestia asta. Are loc azi pe la 18 in libraria Carturesti. Comunicatul de presa primit pe mail zice asa:
"Grupul de Gherila Literara vrea sa ingroase armata de cititori profesionisti si amatori, printr-un antrenament ce invigoreaza muschii culturii. Daca va lipsesc discutiile nepretentioase despre carti (interzise sau nu), recomandarile fara dascalii in privinta a ceea ce merita citit, executiile literare, complicitatile de orice soi, actiunile de (re)cunoastere, trebuie sa faceti cumva si sa ajungeti la depunerea juramantului grupului de gherila, in 18 februarie (miercuri), la ora 18. Corina Marcuti si Ioana Campean, doua tinere ce-au semnat un act de credinta cu literatura, sunt pregatite sa preia conducerea GGL, fara intentii dictatoriale. Impreuna cu ceilalti partizani – speram in numar cat mai mare – vor putea sa implice grupul si in alte campanii temerare: expeditii literare, sesiuni de scriere colectiva, actiuni subversive pentru cresterea tonusului culturii, initierea de manifeste. Conventionalul e pus la grea incercare in Carturesti"

Cred ca as putea ajunge. Anyone else? Habar n-am ce se va intampla dar daca e cu carti i'm in! M-am saturat sa tot aud lumea miorlaind ca nu se mai citeste ca inainte.

Ps. Seamana cu un schimb de ... (idei din) carti!

9 comentarii:

  1. Hei, Corina şi Ioana. It will be nice! Păcat că febra nu mă lasă să ies din casă...

    RăspundețiȘtergere
  2. Până pricep ce-i cu Gherila, pun şi-aici de-un: La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multam de urare, daca imi amintesc bine si dumneata esti tot Varsator asa ca La Multi Ani, daca a trecut sau va sa vie ziua ceea.
    Cu Gherila nici eu n-as putea spune ce inseamna, poate aflu acolo cand ajung.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vărsător, da' a trecut. Pe 27 ianuarie...

    RăspundețiȘtergere
  5. Permiteţi să raportez: ieri, 18 februarie, ora 18:00, a fost primul antrenament al Grupului de Gherilă Literară. Pe scurt, sunt întâlniri de discuţie liberă pe marginea unor cărţi, între oameni care iubesc atât de mult cartea X încât o susţin până în pânzele albe şi oameni care detestă atât de tare autorul Y, încât nu se sfiesc să îl mitralieze verbal, public. Ieri s-a discutat despre "De ce fierbe copilul în mămăligă" şi "De veghe în lanul de secară", iar ca următoarea acţiune de gherilă (5 martie, ora 18:00, Cărtureşti, str. Mercy, nr. 7) va avea ca ţintă vie "Mă numesc Roşu", a lui Orhan Pamuk. Să tr'iţi! : )

    RăspundețiȘtergere
  6. Aici şi nişte poze doveditoare : )
    http://www.flickr.com/photos/carturestitimisoara/

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe loc repaus recrut! Multumesc pentru raport, Anca. am trecut pe-acolo cu Tomata (tot blogerita) dar se pare ca nu mai erau locuri, si astfel am mers la un ceai. Pare interesanta actiunea, sper ca oamenii au fost receptivi. A curs sange? Din cartile care le-ai mentionat, doar De veghe o citisem demult, asa ca as fi fost mai spectator. Poate data viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  8. Gherila isi extinde puterea pe blog.
    http://grupuldegherilaliterara.wordpress.com

    La arme!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?