03 februarie 2009

Ce facem in Timisoara?

Sunt la postul cu numaru 601 pe acest blog si cu cateva exceptii datorate in mare parte hobby-urilor mele (filmele, cartile si muzica) restul au avut ca subiect chestiuni locale, fie probleme marunte (o librarie, un bar) fie lucruri cu adevarat importante pentru citadini. Ce vreau sa spun cu asta? Spun un singur lucru: imi pasa de oras si incerc sa fiu la curent cu tot ce misca in el ca sa-mi pot da cu parerea in cunostinta de cauza.
Care-i rostu acestui post? Ei bine sunt un pic confuz in legatura cu posibilitatile acestui frumos oras de a "distra".. Ma gandeam ca ar fi o idee ok sa pun un pic pe ganduri cititorii si blogerii, sa-si ia un moment de reflectie, si sa dea niste raspunsuri concrete la intrebarea "cum te poti distra in Timisoara?" As vrea sa aflu niste lucruri noi, chestii ce se pot recomanda unor vizitatori straini, locuri unde poti sa-ti duci rudele sau prietenii veniti in vacanta. As vrea sa evitam mersul la film sau atarnatul prin baruri (desi asta o facem cel mai des) pentru ca sunt la ordinea zilei si au loc in orice oras.
Din cunostintele mele limitate am pus deoparte niste idei de petrecere a timpului:
  • partea culturala e destul de bine acoperita de teatrele din oras. Pe situl TNT avem un program interesant de piese jucate de actori foarte talentati. Mai sunt si teatrele german si maghiar care sa completeze oferta plus cel studentesc Thespis, si unul independent Aualeu.
  • concerte sunt cel putin unul la 2 zile, deci nici aici nu stam rau, iar genurile sunt foarte diversificate.
  • ce avem de vizitat? Niste muzee (din care unul e in reparatii) niste piete si ceva parcuri. Slab.
  • ce putem juca? Biliard in Tequilla, ceva bowling tot acolo si darts prin pub-uri la o bere. Altfel?
  • in aer liber: plimbari cu bicicleta. O singura problema: nu ai de unde sa inchiriezi biciclete.
Dar daca n-am chef de teatru, nu e concert, nu stiu sa joc biliard sau bowling, n-am bitza sau e prea frig pentru o tura cu ea, ce altceva pot face in orasul asta? Va intreb pe voi. Poate facem o lista de idei de petrecere a timpului liber... Si daca nu sunt, macar sa le numim pe cele care le-am dori.

20 de comentarii:

  1. Stai liniştit, că prin luna aprilie, parcă, o să se deschidă un Centru de Inchiriere Biciclete. Vezi dacă nu citeşti presa?!:)

    De exemplu, deseară e concert IPR. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. da' chiar, in The Note. who would've known?

    tot in aer liber ai si patinoar. skate parkul din Central e inchis, nu stiu daca a mai fost deschis vreunul intre timp.

    eu unul am in plan chestii mai tari, gen parasutism/echitatie, dar prima habar nu am unde s-ar putea intampla.

    RăspundețiȘtergere
  3. @roxid: stiu de initiativa d-lui Cristescu. astept sa vad concret centrul de inchiriat biciclete.
    @daimon: exact asta urmaream. deci patinoarul, uitasem de el. pacat ca e doar de sezon. skate-parkul s-a inchis pt ca era deteriorat. este un mic loc asemanator in parcul adolescentei,langa sc 25. unul mai mare se va amenaja cica in primavara. si scoala de echitatie avem undeva in jurul timisorii parca. parasutism n-am auzit, dar eu mi-as dori bungee jumping :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehe, cam acelasi vrea si nuzzu sa-l afle :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai, io cred ca voi aveti prea mult timp liber :)) Io mi-s destul de limitata in ceea ce priveste orele in care m-as putea distra, asa ca...mi-e ok ce-ai descris tu mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  6. Richie, se deschide un centru de inchiriat biciclete! Hurry! Hai ca-ti face sora ta contabilitatea la firma si eu ma ocup de partea de marketing! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. @dan: vad ca io si nuzzu suntem pe ac lungime de unda.
    @nebuloasa: pai tu stii ca eu am mult timp liber; ce sa-ti fac daca tu esti workaholica ;)) dar hai gandeste-te si tu ce ii lipseste orasului asta in materie de timp liber.
    @cami: pai echipa vad ca e pregatita :)) mai urmeaza sa-mi iau niste bicilcete!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. foarte buna întrebarea richie, păcat ca nu prea am răspuns la ea. Acu vreo 2 ani au venit 2 britanici si un australian, vara in Timisoara, pe unde i-am dus? muzeul satului, banatului, baroc sau cum ii zice, da care era mai tot închis...si cam atât. In rest pe terase, la bere ca era buna si ieftina.
    Cam slab plaja de unde sa alegi. As mai adaugă, totuşi, pentru distracţii:karaoke si serile la nuzzu acasă :P

    RăspundețiȘtergere
  9. Richie, eu vin din Sibiu, deci, comparativ, Timisoara e muuult peste. Din punctul meu de vedere, orasul asta are tot ce ii trebuie. Mi-ar placea sa joc un paintball undeva, totusi. A, si ping pong. E bine?

    RăspundețiȘtergere
  10. PaintBall-ul suna bine nebuloaso, dar tenis de masa joc chiar si la servici, la propriu

    RăspundețiȘtergere
  11. Bă, ieri m-a întrebat o tipă ce se poate vizita în oraş. Şi, pentru că m-am blocat, a adăugat ea Mall-ul, marele centru de cultură şi agrement. :))
    M-am blocat, pentru că, în afară de ce-ai zis şi tu, nu prea e mare lucru.

    RăspundețiȘtergere
  12. Paintball se joaca in TM de ceva timp, sunt cateva firme care organizeaza meciuri, ceva in jur de 30 de ron de persoana. Pingpong, tenis, fotbal astea sunt activitati sportive pe care le poti exersa in multe locatii. Eu ma gandeam oare pot vasli pe bega? Carting este undeva? Nu simtiti nevoia existentei unui parc de distractii profi?

    RăspundețiȘtergere
  13. Hmmmmm
    In loc de paintball avem AIR SOFT destul de interesant http://defence-school.ro/contact.php
    Echitatie: este la padurea verde si la Jebel
    La Sag este amenajat circuit ptr motoare enduro si ATW sau QUAD-ri
    ....

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu barcutza, se poate cine se stie, se merge la clubul sportiv POLI 2 se poate discuta
    Dansuri sportive
    Rapul la bazos si MALL
    Parapanta la ALTRINGEN undeva in zona MASLOC
    ....

    RăspundețiȘtergere
  15. Pescuit
    Inot la aqua arena, si psniunea DO stil
    Ar mai fi....? Daca vrei sa faci ceva ....poti face, mai echipa iti trebuie.... :) :)
    RIM

    RăspundețiȘtergere
  16. NU UITATI de aeroportul CIOACA (utilitar) de pe TORONTALULUI unde se poate face zbor de agrement, parasutism sau chiar cursuri ptr ..

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca esti pe felie cu literatura, Carturestii au destul de des adunari (probabil gen schimburile de carti) pe diverse teme, cum ar fi romane japoneze, sau scriitori romani stabiliti in Franta. Mai organizeaza si alte chestii gen expozitii, lansari de carte etc. Au ceva newsletter unde te poti abona, daca esti curios iti dau si adresa. :)

    In alta ordine de idei, nici n-am stiut ca esti fan Kumm, ne vedem vineri.

    RăspundețiȘtergere
  18. Primesc alerte de la carturesti deci sunt la curent cand au ceva actiuni. Timpul nu-mi permite intotdeauna sa si particip. Sper sa ajung si la Kumm si la Grimus. Vad eu cum fac..

    RăspundețiȘtergere
  19. Inchirieri biciclete in Timisoara am vazut la tbike.ro - le-am probat la Festivalul Plai. Merg bine si sunt faine

    RăspundețiȘtergere
  20. De anul acesta ai posibilitatea in Timisoara sa incerci un sport inedit - SCUFUNDARILE - Exista un program, TRY DIVE, organizat de Volare Dive Center, care se desfasoara in perioada septembrie-iunie. Programul se desfasoara in conditii de siguranta, intr-un bazin acoperit pe timp de iarna. In acest clip aveti un rezumat a ceea ce inseamna acest program impreuna cu nr de tel pentru detalii. Sper sa va placa!
    http://www.youtube.com/watch?v=y28c1A4DlaQ

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?