14 octombrie 2008

Doug Jones

Atunci cand urmaresti un film fantastic esti fascinat de unele creaturi, personaje supranaturale prezente pe ecran insa acolo se opreste totul. Nu stai sa te gandesti de 2 ori oare cine se ascunde in spatele mastilor, machiajelor sau protezelor folosite de echipa de efecte vizuale. Doug Jones este unul dintre acei actori a carui prezenta intr-un film o afli dupa ce citesti creditele de final sau faci munca de cercetare pe imdb, intrucat rolurile sale implica crearea unor personaje uimitoare cu ajutorul echipei FX. Filmografia sa cuprinde aparitii in Hellboy 1 si 2, Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer, El Laberinto del Fauno, ca sa numesc doar cele mai cunoscute filme.

Doug Jones e un altfel de actor decat starurile hollywoodiene. A invatat inca din scoala mima, a facut parte dintr-o trupa numita "Mime Over Matter", apoi a lucrat ca si contorsionist (tipu e foarte flexibil) aparand in diverse reclame publicitare sau videoclipuri muzicale. Consacrarea, daca o pot numi asa, i-a venit in urma colaborarilor cu Gillermo del Torro, maestrul dark fantasy, care l-a distribuit in cateva roluri de personaje uimitoare in 3 din filmele sale:

1. Abe Sapiens, un umanoid amfibian, partenerul lui Hellboy in filmele omonime.


2. The Angel of Death, in ultimul Hellboy, The Golden Army.


3. The Chamberlain, tot in Hellboy 2.


4. The Faun, creatura mitica ce apare in Pan's Labyrinth.


5. The Pale Man, alta creatura ciudata din acelasi film.


6. The Silver Surfer, un personaj misterios ce apare in al doilea film cu cei patru fantastici, Rise of the Silver Surfer.


Sunt doar cateva din fiintele carora Doug Jones le-a dat viata pe marele ecran. Ele se vor inmulti insa intrucat tipul are multe proiecte in lucru iar Guillermo del Torro l-a contractat deja pentru cateva roluri in viitorul Hobbit :D.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?