29 octombrie 2008

Boala Familiei M

N-am mai fost la teatru de foarte multi ani, din scoala generala cred, cand ne duceau cu clasa la Opera sa vedem piese obligatorii. Ieri am facut pasul si m-am dus pentru prima data din proprie initiativa. Am si fost de dimineata la Agentia Teatrala ca sa-mi iau bilet din teama de a nu pica in letargie dupa-masa si a nu mai iesi deloc din casa. Asa ca ieri am fost la Sala 2 si vreme de 2 ore am privit fascinat desfasurarea de pe scena. Care scena era altfel decat mi-as fi imaginat. O padure de copaci, rumegus, o cada in mijlocul ei, un pat, o bucatarie toate facand parte din decor in acelasi timp. Mi-a placut ca in timp ce urmaream o actiune in prim plan, celelalte personaje erau in plan secund desfasurand niste activitati monotone si asteptand sa intre in rol. Uneori dispareau in "padure" si ma trezeam cautandu-i din priviri si gasindu-i fie catarati la o fereastra, fie trantiti pe jos intr-un somn simulat.
Familia M era alcatuita din 4 persoane: Luigi, un tata bolnav la cap si 3 copii care cica aveau grija de el. In fapt, numai fiica cea mare, Marta, isi asuma responsabilitatea de infirmiera si mama in casa Familiei M. Fiica cea mica, Maria, nu stie decat sa iubeasca si sa se ofere, aducand 2 logodnici in casa, Fulvio si Fabrizio, doi prieteni pusi in situatia sa-si dispute o singura femeie. Mezinul familiei, Giany, e un exemplu de iresponsabilitate si imaturitate care nutreste o iubire cel putin ciudata fata de surorile mai mari. Totusi el are si momentele cele mai "serioase" din piesa, intrucat firea lui impulsiva scoate la iveala lucrurile nespuse din sanul familiei. Mi-a placut enorm piesa asta, dar parerea mea nu e avizata deloc, intrucat nu am cu ce sa-mi compar experienta. E prima oara cand merg la teatru in ultimii 15 ani insa nu va fi ultima oara in mod sigur. Pentru recenzii sau cronici serioase puteti intra aici si aici. Se spun lucruri interesante. Eu va pun niste poze de pe situl TNT.


Multam Bloodie si Tudor pentru ca mi-au tinut de urat.
Later Edit: aici puteti urmari ceva ce seamana cu un trailer.

7 comentarii:

  1. Ştii bine că îmi doream mult să văd piesa. O să scriu şi eu despre ea. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa iti fie rusine ca nu ai mai fost la teatru de atatia ani. Este clar ca nu ai fost urecheat in ultima vreme si meriti o urecheala zdravana.
    Ai un blog foarte bun.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. @bloodie: nu stiam dinainte. astept sa vad ce scrii si tu.
    @anonim: mersi de urare. ar fi fain sa-ti declini identitatea sa nu primesc urecheli anonime pe strada :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut,

    Uite aici cronici:

    http://agenda.liternet.ro/cronici/boalafamilieim.html

    si poze multe, facute de regizor:

    http://galerie.liternet.ro/view_album.php?set_albumName=boalafamilieim

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut. Mersi citisem si eu inainte. Uite si tie un link cu blogul regizorului:

    http://blog.360.yahoo.com/blog-MIdGxyojeqIlh5nUYJSArQFo

    Se pare ca mi-a citit articolul ca m-a si linkuit.

    RăspundețiȘtergere
  6. bhai frate piesa am vazuto de 3 ori si o sa ma mai duc aqma la ea ink de 2.ii o piesa foarte buna.

    RăspundețiȘtergere
  7. Subscriu la opinia ta. cred ca oi merge si eu inc-o data!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?