19 martie 2008

Recas uber alles

Intre 12-15 martie s-a desfasurat in Franta, la Maison de Vignerons, o competitie intre cei mai mari producatori de vin Chardonnay din lume, la care au participat 950 de producatori din 39 de tari. Vinul banatean produs de Recas a castigat cea mai mare distinctie, medalia de aur. Este vorba de soiul Chardonnay Sole Barrique 2006, fabricat dupa o tehnologie speciala si produs in cantitate de aprox 14 000 de sticle pe an. Sa mai zica lumea ca nu avem vinuri faine. Eu unul sunt mai degraba amator de vin rosu, Merlotul de Recas fiind printre favoritele mele, dar cred ca voi incerca si un pahar de Chardonnay, mai ales daca gasesc soiul campion :)

4 comentarii:

  1. da, am mai auzit ca la Recas ar avea vin foarte bun. Pacat ca cel de calitate superioara se gaseste greu si este foarte scump.
    In Portugalia si in Italia gaseaia vinuri bune chiar si la 10 Euro. E adevarat ca la ei clima este mult mai prolifica vinurilor. Oricum ma bucur sa aud ca vinul de Recas este atat de bine apreciat. Si la mai mare

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate. Si eu am baut in Spania un vin foarte bun. Era insa vreo 15 Euro , si nu pot spune ca aici beau vin de 50 de ron.

    RăspundețiȘtergere
  3. Io nu ma prea pricep la vinuri, dar chiar asa??? Ori se incearca o scoatere in evidenta a Romaniei, ori in sfarsit ni se recunosc si noua meritele. Dar totusi.... chiar asa? Cand te gandesti ca Franta e patria vinurilor... :-s

    RăspundețiȘtergere
  4. Recas a investit destul de mult in ultima vrme. Acum 5 ani nu le puteam bea, acuma le caut pe raft. Mai ales Merlot :)

    Dar daca vreti un vin spectacol, incercati Grasa de Cotnari 2000. Acum 3 ani a luat ceva medalie de aur in Australia. E alb si dulce. Si incredibil de bun!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?