28 martie 2008

Defecte si afecte


Niciodata nu mi-a placut sa vorbesc despre mine, sa ma analizez, sa-mi caut punctele tari sau slabe, calitatile sau defectele. Cu toate astea voi purcede la o asemenea introspectie intrucat ordinul vine din partea a doi (nu unu) bloggeri. Radu imi cere o lista cu defectele (probabil sa stie daca e safe sa facem ture cu bitzele), iar Blinkutza ma roaga sa nu mai aberez despre ea ci despre mine, cu bune si rele. Cum nu-mi place sa fiu inghesuit la colt, o sa incerc sa scap, dar printr-o singura miscare ca sa-i multumesc pe ambii. Deci sa aberam:

Nu-mi place ca nu mai visez ca pe vremuri. Fie am probleme cu memoria si nu mi le amintesc, fie cu imaginatia si orice e de prisos. Visez cu ochii deschisi insa si asta imi place ca am timp sa mi le intiparesc in cap.
Imi place ca sunt open-minded, curios si deschis la lucruri noi. Nu-mi place cand sunt sarcastic si intolerant cu unele persoane, si urasc regretul simtit in momentul "trezirii".
Imi place ca imi fac usor prieteni noi. Nu-mi place cand cei vechi nu mai dau nici un semn de viata.
Imi place sa chibzuiesc inainte de a vorbi si face ceva pripit. Nu-mi place ca uneori zabovesc prea mult ca sa iau o decizie.
Imi place starea inexplicabila de depresie productiva cand ma simt creativ si ma cred a fi in stare sa compun o simfonie. Nu-mi place ca-mi trece inainte de a ma apuca.
Imi place sa surprind in mod placut pe cineva. Nu-mi place starea pe care o am cand sunt luat prin surprindere de ceva neplacut.
Imi place firea mea optimista si buna dispozitie pe care o am deseori. Nu suport pesimismul care ma inconjoara cand ma astept mai putin.
Imi place sa ma avant plin de energie si nerabdare intr-o chestie doar pentru a vedea unde ma va conduce. Nu-mi place cand realizez ca o treaba nu are finalitate.

In ce priveste defectele, bifez urmatoarele:

idealism - uneori iau niste tepe de la viata ca imi vine sa rad de naivitea in care m-am invartit.
aroganta - uneori las impresia ca le stiu pe toate. dar nu e asa.
comoditate - uneori e atat de bine sa te lasi pe tanjala incat scapi niste ocazii cu care nu te mai intalnesti.
onestitate - uneori calitate alteori defect, mi-aduce neplaceri la fel de des.
nervozitate - nu foarte des dar cand se intampla spun si fac fara sa gandesc.
si ar mai fi fost daca nu le lua Tomata pe cele mai cunoscute :)).

Cine vrea leapsa asta incomoda sa si-o ia si sa se spele pe cap cu ea :|

2 comentarii:

  1. =)) te-o aranjat Radu. Dar sa stii ca imi place mult postul asta al tau, orice ai zice tu. E foarte bine scris, chiar daca vorbeste despre defecte. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Faina incheierea. :P Pe mine ma innebunesc formularele de inscriere pt anumite chestii unde mi se cere lista de calitati si defecte. Chiar n-am rabdare sa mi le pun in ordine. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?