25 februarie 2008

Oscar 2008: premiile

S-au decernat asnoapte Premiile Academiei intr-o ceremonie transmisa in direct pe HBO pe care n-am vazut-o. Oricum eram obosit si probabil ca n-as fi rezistat, dar daca era pe un post gratuit macar as fi incercat. In fine, asta conteaza mai putin, importante sunt rezultatele. Iar acestea nu m-au surprins aproape deloc. Chiar sunt multumit de alegerea membrilor Academiei, nu ca in alti ani. Hai sa vedem cine ce-a luat:
Cel mai bun film: "No Country for Old Men" - nu aveam dubii, dar mi-era frica sa nu fie vreo surpriza cu Juno ala!
Cel mai bun regizor: Joel Coen si Ethan Coen - "No Country for Old Men". Este al doilea Oscar, anul acesta, pentru fratii Coen. In total filmul a luat 4 premii.
Cel mai bun actor in rol principal: Daniel Day-Lewis - "There Will Be Blood". Nici ca se putea altfel. O fi Johnny Depp la moda, dar cand incepe Daniel Day-Lewis sa vorbeasca ii sorbi cuvintele unul dupa altul.
Cea mai buna actrita in rol principal: Marion Cotillard - "La Vie en Rose". Exact ce-mi doream pentru micuta frantuzoaica ce o interpreteaza pe Edith Piaf intr-un film f. emotionant.
Cea mai buna actrita in rol secundar: Tilda Swinton - "Michael Clayton". Foarte bine. Tipa m-a incantat cu naturaletea ei de a interpreta roluri negative inca din primul Narnia.
Cel mai bun actor in rol secundar: Javier Bardem - "No Country for Old Men". Era cineva care nu se astepta la asta? Cred ca le-a fost frica membrilor Academiei sa nu vina cu butelia la ei la usa.
Cele mai bune efecte vizuale: "The Golden Compass". Aici as fi pus banii pe Transformers.
Cele mai bune costume: "Elizabeth: The Golden Age". Normal, doar e un film de epoca.
Cel mai bun film de animatie: "Ratatouille"
Cel mai bun film strain: "The Counterfeiters". Ma pregates sa-l vad azi.
Lista completa cu premiantii o gasiti aici.

2 comentarii:

  1. Vorba ta, noroc ca nu ne-a surprins Juno, desi a luat si el o bucata.

    Mie tot imi pare rau de Viggo :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Viggo e un actor tare, dar filmele lui Cronenberg nu prea merg la Oscar :(. Om vedeam in viitor.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?