04 februarie 2008

Full House: SdC 6

Ca de obicei prima zi de duminica din luna mi-e rezervata unui eveniment deosebit, Schimbul de Carti, care a luat amploare anul asta atat in urma promovarii sale de catre fiecare in grupul sau de prieteni cat si datorita mediatizarii in TM-24-FUN prin amabilitatea Mihaelei. Asa ca a sasea editie timisoreana(a zecea in tara) s-a desfasurat cu casa inchisa. Au participat aproape 30 de persoane, in conditiile in care au fost si absenti de la editiile anterioare. Deci multi oameni noi. De data asta a venit si Tvr-ul sa ne filmeze(!) si de la Agenda sa ne intervieveze. Ama a fost in centrul atentiei. E normal doar ea a facut posibil Schimbul. Banuiesc ca tot ea a dispus amenajarea locului astfel incat sa ne putem vedea cu totii, si ce e mai important, asculta. Am avut plangeri data trecuta ca nu vorbim despre carti. Ei, de data asta altceva n-am facut decat sa vorbim...Vania, cu un look fresh de nerecunoscut pentru unii, a fost cel care a dat startul prezentand cartile citite si recomandand pe cele necitite :)). Tomata, care intarziase si abia mai apucase un loc in colt, a vorbit mai mult despre cartile de data trecuta, acum venind cu lectia neinvatata (a fost sesiune, ce mai). Ama a prezentat o gramada de carti, doar ea plecase cu plasa plina ultima oara. Foarte bine, prezentarile si recenziile sale ne sunt utile in alegerea unei carti pentru fiecare luna. Dan, Nuzzu si Radu au participat si ei, si am stat mai mult de vorba pe final, pe cu totul alte subiecte decat cartile. Ada a revenit suparata ca plecase data trecuta crezand ca nu vom vorbi de carti. Acum sper ca s-a convins ca suntem oameni seriosi si daca zicem ceva aia facem. Si Marius-Clover s-a decis sa faca pauza din invatat si sa vina in Old Boys. Adeline e o prezenta nelipsita, doar la Sdc putand face rost de cartile despre marketing si brand, atat de utile ei. La fel si Marius cu Sneji cu care n-am reusit sa schimb mai mult de un salut.
Pe la 4 a venit si Rebecca, probabil era dupa alt fus orar, surprinsa ca noi deja prezentasem jumatate de carti. Cu toate astea ne-a adus o plasa de carti despre care ne-a vorbit in stilul caracteristic. Pe unele le-a recomandat, pe altele le-a dat numai pe sub mana, iar de cele mai multe ne-a zis ca sunt o pierdere de timp :)). Dar ea le citise! La jumatatea intalnirii a intrat si Dan. Mai zabovise pe acasa sa scrie pe blog ca are loc Schimbu de Carti(!). Jumatate din participanti venisera pentru prima oara ceea ce ne face sa ne bucuram si sa speram ca vom creste si mai mult. I-am revezut pe Alex si JMihai pe care-i stiam de la intalnirea bloggerilor de duminica trecuta. Au venit multe fete avide de lectura, printre care o tanara scriitoare, Felicia, ce ne-a oferit cartea ei de poezii si Marinela pe care am vazut-o interesata de Bufnita Oarba si m-am gandit sa i-o recomand si eu dupa ce Ama o prezentase. Restul persoanelor chiar nu mai mi le amintesc cum se numeau dar cu timpul ne vom cunoaste mai bine. Eu mi-s tare uituc cu numele, asa ca scuze. Important e ca toata lumea a vorbit de cartile aduse si citite astfel ca dupa 3 ore cam terminaseram cu ele. Finalul intalnirii l-am petrecut discutand cu bloggerii despre proiectul timisorean de care va afla lumea daca se va concretiza. Am mai vorbit despre filme, muzica, concerte la care am vrea sa mergem anul acesta. O atmosfera destinsa specifica unei intalniri cu prietenii. Foarte repede am inceput sa ne simtim bine unii in compania celorlalti ceea ce e un lucru bun zic eu.
Cam asta a fost ziua mea de duminica. Zi plina, pe care am inceput-o citind grabit ultimele pagini din Noi - Evgheni Zamiatin, ca sa am si eu despre ce sa vorbesc la Schimb. Luna asta am de citit doua carti: Scorsese despre Scorsese pe care o luasem din ianuarie dar nu citisem nici un rand din ea, si Albastru nemarginit aproape transparent de Ryu Murakami, a doua pe care o citesc de acest autor japonez. Cum ultima duminica e si ea rezervata unui eveniment cvasi cultural - Blogger Meeting - ramane sa vedem ce putem aborda in celelate duminici ale lunii. De preferinta mai pe entertainment. Impreuna cu Nuzzu si Dan ne-am gandit la fotbal si striptease! Amatori?
Later edit: pozele aici aprin amabilitatea lui Dan De ce.

4 comentarii:

  1. ah, dar asta e discriminare! fetele ce sa faca??? :)

    si eu mi-s uituca cu numele. deja imi venea sa intru in pamant de rusine de cate ori le-am intrebat pe fete cum le cheama :((

    RăspundețiȘtergere
  2. Fetele pot sa faca striptease!!! Eu nu ma supar. si la forbal galerie :)). Hai ca acum sunt misogin :p

    RăspundețiȘtergere
  3. Prezentarea mi-a părut cam... subiectivă.

    Lobby pentru Mioritic! Lobby pentru Mioritic!...

    RăspundețiȘtergere
  4. Io cred ca tu ai stat prea mult in prezenta lui dan de ai devenit si tu misogin... Ntz, ntz...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?