03 septembrie 2007

Reflectii...la batranete


Despre singuratate:
"Singuratatea nu inseamna nimic. Poti trai cu un baiat sau o fata sau chiar cu copii...tot singur esti. Sunt singur. La fel si ea. Ne nastem singuri, traim singuri si murim la fel de singuri. Singuri, pentru totdeauna. Chiar si cand ne futem tot singuri suntem. Singuri cu trupul nostru. Singuri cu viata noastra care seamana cu un tunel stramt, ce nu poate fi impartit cu nimeni. De-a lungul anilor e tot mai rau... Raman doar amintirile unei vieti ce incet se deterioreaza. In final moartea nu-i cine stie ce. Toata lumea face caz de ea. Dar la o privire mai atenta,nu-i nimic deosebit. Un trup fara viata, atat. Iar oamenii sunt la fel ca animalele. Ii iubesti, ii ingropi si gata."

Despre viata:
"Viata e un tunel. Fiecare il are pe al lui. Doar ca nu e nici o lumina la capat. E doar un vid. Chiar si amintirile vor disparea. Batranii stiu asta. Ei duc o viata simpla...au pensii mici si morminte mici. Iar totul e absolut inutil.Chiar si sa faci copii.Cand esti batran si sarac te baga la azil...ca sa suferi in liniste. Nu le pasa. Nu-si iubesc parintii. E un mit. Iti iubesti mama pentru ca-ti da de mancare. Iar pe tata pentru ca iti da bani. Odata ce s-au uscat sanii...s-au golit buzunarele, pune-i deoparte...si roaga-te sa moara repede si ieftin.Asta e legea vietii. Doar daca e vorba de vreo mostenire atunci se prefac draguti. Dar pentru un frigider si un televizor n-are sens sa te prefaci. Poate doar un pic acolo sa poti dormi noaptea. Ii suni o data pe luna...cateva lacrimi la inmormantare si ti-ai facut datoria."

Despre dragoste si prietenie:
"Dragoste si prietenie. Un rahat.Iluzii din tinerete...ca sa mascheze faptul ca toate relatiile umane sunt inutile. Desigur, prietenia si dragostea sunt utile dar doar cand aduc beneficii.Realitatea e mult mai viciata. Iti iubesti mama pentru ca te hraneste si astfel supravietuiesti. Pe prieteni pentru ca te ajuta sa-ti iei o slujba si astfel supravietuiesti. Pe nevasta pentru ca-ti gateste si te goleste de samanta...si-ti face copii care sa aibe grija de tine atunci cand esti batran si... speriat de moarte. Dar pedepseste-i o data si sa vezi razbunare la batranete. Pedeapsa din trecut...va fi scuza lor. Cand te vor baga la azil...va fi scuza lor ca sa-si ascunda lipsa de interes...pe care o avem cu totii pentru cei care ne aduc pe lume."

Despre sex si moarte:
"E clar, futaiul e supraevaluat.Si e al dracu' de costisitor.Dar, treaba-i consumata.Cand n-o sa mai vrei sa ti-o tragi sa stii ca ti-a venit sorocul. Si asta a fost dintotdeauna. Doar o comanda de reproducere imprimata in noi...si pe care credem ca trebuie s-o urmam. Te nasti fara sa vrei. Mananci. Iti fluturi scula peste tot. Creezi viata noua. Mori... Viata e un vid urias. A fost si va fi intotdeauna. Un vid imens care poate trai bine mersi si fara mine. Nu mai vreau sa joc acest joc. Nu in aceasta viata.Vreau sa simt ceva personal, ceva intens.Nu vreau sa fiu doar o piesa de inlocuit intr-un imens mecanism. In ziua in care voi muri vreau sa fi facut altceva decat rahaturile pe care le fac milioane de alti idioti deodata.Vreau sa spun...orice fraier a facut aceleasi treburi ca si mine. Nu stiu.Trebuie sa gasesc un motiv...o scuza sau orice ca sa ma motiveze...sa mai traiesc 20 de ani. Pana mor."

reproducere din filmul Seul Contre Tous

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?