23 decembrie 2013

Muzica noua de Craciun (3)

Nu ca muzica veche n-ar fi buna dar cand casa-mi rasuna de Hrusca si Paula Seling simt nevoia sa verific ce altceva mai e acolo in torentul muzical destinat sarbatorilor de iarna. Zilele astea asadar am pescuit niste piese noi, aparute de ceva vreme pe piata dar care s-au incapatanat sa ma ocoleasca pana azi.

Prima e de la Moonlight Breakfast, trupa romaneasca de care acum aud intaia oara insa care mi-au intrat imediat pe sub piele. Au un 'colind' de Craciun, Gingerbread, extrem de catchy, lansat, parca, anul trecut si care suna foarte occidental. O voce inconfundabila, un ritm molcom si aproape discret de nu-jazz, versuri melancolice care trimit la o buna-dispozitie familiara si pe care fara sa-ti dai seama incepi sa le fredonezi.



O piesa interesanta canta si The Mynabirds, o chestie care suna ca o dorinta pasnica de Craciun conjugal, cu putina odihna, putin mai multa sinceritate si fara vesti proaste.



A treia descoperire de sezon vine de la Over The Rhine, o trupa americana care canta de vreo 20 de ani si pe care simt ca-i voi cerceta mai indeaproape pentru ca-mi place soundul lor. All I Ever Got for Christmas is Blue e parca o replica mai melancolica la All I Want for Christmas is You, un blues pentru cei fortati de imprejurari sa faca sarbatorile fara persoana iubita. When you play my song, Play it slowly, Play it like I’m sad and lonely.


2 comentarii:

Comentezi?