11 februarie 2013

Ceri o carte, primesti un copac - vALLuntar, editia 2

Daca inca esti adeptul cititului de moda veche, cu pagini care fosnesc si miros a celuloza, si daca pe deasupra mai ai si-un blog pe care te citesc cel putin 5 prieteni, exista o metoda prin care poti achizitiona o carte noua si, totodata, restitui fondului silvic din ce in ce mai subtire materia prima din care ti-ai construit biblioteca.

Grupul Editorial ALL are o campanie noua de voluntariat online prin care te provoaca sa ceri o carte (chiar doua), s-o citesti, sa scrii despre ea pe blog iar daca aduni 15 comentarii la articol, partenerul campaniei - Romsilva - va planta un copac in numele tau. Perioada de inscriere in campanie (practic, cea in care ceri carti) e cuprinsa intre 4-17 februarie. Apoi urmeaza ca pana in 23 martie sa-ti faci treaba de blogger/cronicar de carte si sa aduni comentariile necesare plantarii unui copac: minim 15 de la autori diferiti. Trebuie sa recunosc, pentru mine detaliul asta va fi o piatra de incercare. Media de comentarii la articole e undeva intre 0,5 si 1. Dar sa fim optimisti, nu-i asa?

Detalii mai multe despre participare gasiti aici. Anul trecut a fost o campanie asemanatoare in care s-au implicat 150 de bloggeri, s-au citit 280 de carti iar comentariile la cronici s-au cumulat in 200 de ore de voluntariat depuse de o echipa de angajati ALL. In aceast a doua editie s-au inscris deja 190 de bloggeri. Imaginati-va ce inseamna sa "planteze" vreo 400 de copaci stand in fund, la calculator... Si apoi imaginati-va daca ar iesi din casa si ar planta fiecare 10 pomi, cu mana lor, de curiozitate.. N-ar da astfel, lumii asteia, si mai multe sanse?

4 comentarii:

Comentezi?