12 decembrie 2011

Fapte bune impreuna, de la an la an

In primul an in care bloggerii s-au adunat cu de la sine putere si-au colindat o casa de copii din Timisoara a fost ceva ce nu credeam ca va deveni un obicei. In al doilea an manusa aruncata a fost ridicata de Porsche Timisoara care a facut o campanie serioasa cu bloggerii si-a plusat gestul in alte 4-5 case de copii. Cristina, care s-a ocupat de campanie acum un an, spune ca am facut fericiti vreo 180 de copii din Timisoara, Arad, Lugoj, Resita si Oradea. Am fost 3 Mos Craciuni, o Craciunita si-un "ren" care am umblat prin judet transportand lucruri donate pentru ca in final impreuna cu armata de bloggeri sa colindam acelasi centru local pe care l-am vizitat cu un an inainte. Anul asta povestea nu doar ca se repeta dar merge si mai departe.

Fapte bune impreuna inseamna ca se vrea o implicare mai larga a comunitatii. Cristina impreuna cu fetele de la Persoana I (un ong) si in parteneriat cu Porsche Timisoara au inceput deja sa colecteze haine, jucarii, carti sau rechizite pentru copii din centrele de ajutor social. Studentii de la OSUT dau o mana de ajutor si ei organizand un punct de colectare la Universitatea de Vest intre 12-16 decembrie. Bloggeri sau cititori de bloguri vor contribui si ei, e de la sine inteles.

Insa un sprijin se asteapta si de la alte companii, indiferent daca au sau nu un plan de responsabilizare sociala pentru sarbatori. Spuneti colegilor sau sefilor vostri, in cazul in care n-o stiu deja, ca in loc sa dea 3 lei la cersetori mai bine dau 30 la un centru de copii care se ocupa de reabilitarea lor! Sau sa doneze haine, carti etc care sa le foloseasca. Nici nu trebuie sa se deplaseze ci le pot strange la sediu si va veni cineva dupa ele le va impacheta drept cadouri iar intre 19-22 decembrie vor face niste copii sa simta Craciunul. Comunitatea le va fi apoi recunoscatorare. Imaginea firmei lor va avea un plus de luciu. Si, daca nu-i de-ajuns, Tourmaline Boutique le va darui cadouri handy de sarbatori. Nici o fapta buna nu ramane nerasplatita.

Pentru mai multe detalii, vorbiti cu Cristina.


In acelasi spirit lucreaza si baietii de la FoodCrew (saitul care "investigheaza" ce baga romanii in stomac si unde) prin campania lor de a oferi o Masa de Craciun persoanelor nevoiase din Timisoara. Actiunea se va derula in 18 decembrie la cantina scolii de arte si meserii Gheorghe Atanasiu (Gh. Doja nr 16, aproape de P-ta Maria) insa ca totul sa mearga bine au nevoie de voluntari pentru:
  • a ne ajuta la contactarea de restaurante și localuri care pot pregăti sau livra porții gata pregătite la locația evenimentului;
  • a transporta porțiile de mâncare de la acele restaurante sau localuri care nu au un serviciu de livrări;
  • a ne ajuta la contactarea de restaurante, localuri dar și super/hypermarket-uri care ne pot pune la dispoziție produsele necesare pregătirii celor 300 de porții de mâncare în bucătăria cantinei liceului Gheorghe Atanasiu;
  • a ne ajuta la împărțirea porțiilor de mâncare la locația evenimentului, duminică 18 decembrie;
  • a ne ajuta în obținerea de donații în bani de la restaurante, locații și super/hypermarket-uri din care urmează să cumpărăm produsele necesare pentru a completa lista de ingrediente utile pregătirii Mesei de Crăciun.
E o intreprindere serioasa care nu beneficiasa de sponsorizari din capul locului si ne testeaza capacitatile de implicare si colaborare pentru o cauza buna. Mai multe detalii despre ce si cum gasiti aici. Si nu uitati, fapte bune impreuna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?