17 martie 2008

Saptamana studentilor

Aceasta saptamana din martie le aduce studentilor timisoreni 2 evenimente deosebite pentru viitorul lor. Primul este Targul de cariera - Jobshop - iar al doilea Targul Universitatilor.
Jobshopul 2008, evenimentul de cariera organizat de studentii de la BEST Timisoara (Board of European Students of Technology), se desfasoara intre 17-21 martie si se adreseaza tuturor absolventilor si studentilor din Timisoara. In prima zi, luni, 17 martie acestia sunt invitati la Facultatea de Electrotehnica si Mecanica ca sa participe la sesiunile de training (15 la numar) care au ca subiect de discutie Managementul timpului, Comunicare, Managementul carierei, Abilităţi de prezentare, Interviul de angajare oferind pregatirea necesara unui inceput de cariera. Marti, 18 martie, dupa deschiderea oficiala a targului, au loc zilele de stand pe holurile Politehnicii unde 40 de companii au fost invitate sa dialogheze cu studentii, sa-si prezinte job-urile disponibile, locurile de practica pentru vara sau internship-uri. In cele doua zile, 18 si 19, va avea loc si programul "Cariere de succes" in care oameni valorosi ai acelorasi companii isi vor prezenta povestea lor descriind drumul parcurs pana in pozitiile cheie atinse, provocarile intalnite si secretul reusitei. Ultimele doua zile, 20 si 21 martie vor avea loc la sediile companiilor, ocazie indedita de a participa la un training "on site" de a lua cunostinta cu modul de lucru din cadrul firmelor respective, a vedea tehnologiile lor de lucru si intalni posibilii viitori colegi. Multa bafta!
Targul Universitatilor (RIUF) isi desfasoara in 19 martie prima editie timisoreana la Centrul de Afaceri. In cadrul sau au fost invitate 100 de universitati din intreaga lume, printre care: Yale, Harvard, Sorbona etc si se adreseaza tinerilor care doresc sa studieze in strainatate la cele mai renumite institutii, care vor sa se implice in organizatii ori cauta educatie universitara sau post de calitate. Organizatorii sunt Grupul Educativa si au pregatit celor 10000 de vizitatori asteptati o serie de evenimente conexe in paralel cu expozitia: seminarii, prezentari, sesiuni de informare, conferinte si dezbateri avand ca invitati romani tineri, absolventi sau studenti ai acestor renumite universitati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?