12 octombrie 2015

Sa va spun despre Oliver


Oliver e un sarpe serios pe care nimeni nu-l ia in serios. Locuieste undeva pe la Padurea Verde ceea ce e un mare inconvenient, el fiind complet portocaliu. Mai mult, e inzestrat cu niste clopotei in coada ce-l fac incapabil sa se furiseze. Ca si cand n-ar fi de-ajuns mai sufera si de strabism. Din aceste motive e mai tot timpul mort de foame. Ceilalti serpi il cam iau peste picior pe Oliver, vazand in el pe fraierul serpariei, dar bietul de el e doar putin diferit iar asta-l face sa fie deprimat. Ar vrea ca macar o data sa le arate celorlalti serpi ce-i poate pielea, ca si el poate fi tot atat de aprig si viclean ca dansii. Dar timpul trece.

L-am facut pe Oliver intr-un atelier de-al Liei Radoi, mare mestera in pufosenii, care impreuna cu Ami Axentie (psiholog) si echipa de la Asociatia Pro Psiho au invitat lumea in Altclub la o sedinta de descoperit “monstrii interiori”. Colaborarea lor era parte dintr-o campanie numita CUI SPUI?, de constientizare sau promovare a importantei sanatatii mintale si a proiectului APT - acompaniament psihoterapeutic. Intr-o atmosfera destinsa, fiecare participant a fost indemnat sa smulga din el o temere, o nemultumire, o ciudatenie personala sau ceva asemanator si sa-i dea un chip pe hartie, cateva insusiri si-o poveste din care apoi sub indrumarea Liei sa rezulte un personaj simpatic (oarecum) sau macar caraghios.

Pe mine, dupa o prima cafea bauta la locul faptei, imaginatia nu m-a dus mai departe de un biet sarpe portocaliu, felul meu de a lua peste picior una din fobiile personale. Altii au fost mai curajosi in scotocit interioarele, aducand la lumina lucruri neasteptate care sincer nu ma gandeam cum ar putea imbraca o forma pufoasa. Trei ore mai tarziu insa… eram lamurit. Toti participantii aveau cate-o figurina realizata de propriile maini si dupa sfaturile Liei, insa, poate, mai important, petrecusera cateva ore mesterind la propriul interior, intr-un mediu bazat pe incredere si solidaritate.

4 comentarii:

  1. Si Oliver nu revine sa-ti mai sugereze 1-2 randuri pe blog?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh amice daca-ai sti cat ma bate la cap :)). E greu sa revii insa.. m-am cam reorientat spre lectura.. poate intr-o zi oi reveni. Cand am ceva de zis.
      Multam de ganduri, insa.

      Ștergere
  2. Am și eu un șarpe oarecum trist și de câte ori mă apropii mă întreabă de ce au plecat toți oamenii care acum patru, cinci ani scriau cu intensitatea din Pădurea Verde și cu viclenia inocentă a șerpilor. Hai să ne întoarcem în blogosferă (sau cum i-o mai zice în ziua de azi).

    RăspundețiȘtergere
  3. Payment methods have become simpler for customers and online players as digital and cellular payments have been extra extensively accepted. Furthermore, online fee companies provide a safe and safe means of transaction, which has boosted their use in the online gaming enterprise. Furthermore, the extra easy and convenient fee options encourage gamers to take part in the gambling sector. The comfort of distant payments opens up a world of potentialities for online gamblers to promote and drive cash move. E-wallet companies for online gaming are additionally obtainable from firms like PayPal and Neteller. Furthermore, Neteller presents transactions in 26 completely different currencies with no transaction 코인카지노 charges.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?