02 iunie 2014

Sabotage Festival: The 2nd Coming

Cu riscul de a ma transforma in difuzor de evenimente culturale locale, poftim inca unul. Sabotage Events, cei care i-au adus anul trecut sub acelasi acoperis pe Black Sun Empire si Dubioza Kolektiv si care-mi sunt datori cel putin o pereche de tenisi (rupti pe podeaua Halei Fructus) isi spala pacatele in ochii mei prin organizarea unei a doua editii Sabotage Festival. Nu cred ca e vorba de incapatanare (sau inconstienta in masura in care in Timisoara multe initiative dispar dupa prima editie din lipsa unui sprijin local concret) ci de un pas normal, asumat si in ton cu ambitiile manifestate anul trecut, justificat si de indeplinirea asteptarilor la editia din 2013 (cca 2000 de participanti). S-ar putea sa fiu prea visator dar cred ca Sabotage are potential mare de crestere data fiind traditia "electronica" a orasului si oferta fragmentata din prezent pe care ar putea-o unifica sau amplifica cu un brand solid si un public fidel si interesat.

In 2014 Sabotage anunta un line-up mai consistent, cu 12 ore de drum&bass, dubstep, jungle etc, si o locatie schimbata, outdoor, in incinta Liceului Silvic din Timisoara (langa Padurea Verde, vis-a-vis de Muzeul Satului. Petrecerea incepe vineri, 6 iunie, ora 6PM, iar line-up-ul contine nume tari, de provenienta britanica si recunoastere internationala, ca Friction / Xilent / Brookes Brothers / Culprate / Linguistics / Maksim.


Friction e originar din Anglia si un nume reprezentativ pe scena de drum & bass devenind emblema celor de la BBC Radio 1 D&B Show (un reper in spatiul undelor!). A participat la Drum & Bass Arena Awards în 2011 iar anul 2014 i-a adus premiul pentru Best Alternate DJ. Daca nu va spune nimic numele (pacat!) ar fi util sa dati play la piesa asta! La Sabotage va presta in tandem un Linguistics, un MC din sudul Londrei care baga versuri de la 15 ani si a colaborat pana acum cu nume grele ca Nero, Flux Pavilion, Netsky, Wilkinson, Sigma sau Rockwell.

Xilent e un dubsteper tanar care a debutat fulminant in 2011 cu o piesa tare misto, Choose Me II, care i-a asigurat apoi o prezenta constanta in playlisturi si colaborari cu nume importante ca Ellie Goulding, Katy Perry, Ed Sheeran, Subfocus si Hadouken pe care i-a mixat de i-a zapacit. A urcat pe scene alaturi de influenceri ca Skrillex, Knife Party sau Flux Pavilion!

Brookes Brothers sunt o echipa de pasionati de drum & bass care si-au creat un stil propriu, ce combina breakbeat-ul cu ritmuri de soul si disco, au un album la activ, Breakbeat Kaos, si inca unul pe drum si, cel mai important, suna excelent. De ascultat hitul Carry me on, pe mine m-a facut sa uit de efectul 'luni dimineata' sau single-ul Loveline!

Culprate e un nume nou pentru mine, tot din zona dubstep, despre care nu stiu exact daca-mi place sau nu dupa cele cateva piese ascultate. La Sabotage vine cu MC-ul Maksim, un alt nume in ascensiune pe scenele de afara.

Scena va fi impartita si cu cativa reprezentanti locali ai muzicii electronice. Unul e Mighty Boogie, timisoreanul prezent si la prima editie si ascultat weekendul trecut la petrecerea 48H. In martie si-a lansat cel mai nou material, al treilea EP Pure Shots. Ceilalti sunt colectivul Outbreak, tot niste timisoreni pasionati de D&B si dornici sa apara in public si sa-si faca un nume. Ei vor face warm-up-ul si inchiderea evenimentului.
Despre toti performerii mai multe informatii pe saitul Sabotage.

Orarul zilei de 6 iunie:
18:00 – 20:00 Outbreak
20:00 – 22:00 Mighty Boogie
22:00 – 24:00 Brookes Brothers
24:00 – 2:00 Xilent
2:00 – 4:00 Friction ft. Linguistics
4:00 – 5:00 Culprate ft. Maksim
5:00 – 7:00 Outbreak

Atentie! Bilete cu 35 lei se gasesc la Uman Timisoara, Aethernativ, Scart Loc Lejer si in Cuib d’Arte. Doar 500!
Biletele cu 45 lei sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos.
La intrare – 50 lei.
Veniti multi sa sabotam conformismul si apatia acestui oras in care impresia generala e ca "nu se intampla nimic!"

2 comentarii:

Comentezi?