17 iunie 2013

Unde ma vezi peste cinci ani?

Oamenii par parca tot mai interesati sa te intrebe pe tine de planurile de viitor, sperand, probabil, ca in sfarsit vor da peste cineva cu o agenda bine structurata, cu un plan cincinal viabil care, cu mici modificari, ar fi usor de implementat in vietile lor mizerabile. Ori poate vor doar sa faca misto de niste vise ridicole si fanteziste atunci cand decid plictisiti soarta cv-ului celui in prealabil interogat. E, fara indoiala, una din cele mai detestate intrebari. "Unde te vezi peste cinci ani?" "Pai, stii, sincer, oricat m-as stradui, nu ma pot gandi mai departe de ziua regularizarii facturii de gaz sau cea cand e programata plata ratei la banca.. Chiar nu pot. Odata am reusit sa ma gandesc pana la sarbatori dar in ultimii ani am renuntat la asemenea efort. E complet inutil."

Ar fi nespus de interesant sa lasi pe altcineva sa raspunda la asemenea intrebare. "Prietene, ia zi tu mie unde ma vezi pe mine peste 5 ani? Si fara periaj, ok?" Si sa-ti zica tovarasu asta fara ocolisuri: "Ba, io te vad tot la aceasta masa, tot cu mine si tot cu doua beri sub nas.. Ca astia suntem, pula mea.." Sau: "Amice io cred ca tu si gagica aia aveti ceva aparte. Io va vad luati si cu prunc in cinci ani, sa mor io!" Ca stii cum e, uneori prietenii te cunosc mai bine decat crezi. Evident, si ei s-ar putea insela, indusi fiind in eroare de propria ta duplicitate in relatiile cu ei... Patesti. Nu poti pretinde sinceritate daca nu oferi sincerite... Dar, in majoritatea cazurilor, cred ca ar fi mai constructiv sa afli de la altii ce potential (ai lasat impresia ca) ai. Cata incredere au altii in tine, cat de stimulanta e relatia ta cu ei si cat de mult vor proiecta din propriile lor dorinte in spinarea ta. 

Deci, unde ma vezi peste cinci ani? In garsoniera alor mei jucand counterstrike? batand drumurile ca un carierist neobosit? la televizor? intr-o crasma mazgalind servetele? la scara blocului frecand tablele cu pensionarii? directoras la vreo afacere personala? sclav cu guler alb intr-o multinationala? somer? emigrant?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?