11 mai 2013

De ieri berea Timisoreana e mai bruna!

Ma bucura sa vad ca berea noastra banateana isi diversifica oferta intrucat chiar mi se parea destul de bizar ca cea mai bauta bere din tara sa nu aiba si-un sortiment de bere neagra. Ei bine, de ieri exista Timisorena bruna. In fapt, daca dimineata eram la Fabrica de Bere si degustam cu presa si oficialitatile noua bere aseara o descopeream deja pe mesele din Bier Republik. Cu alte cuvinte oamenii s-au organizat eficient astfel ca abia ce-au aparut stirile despre proaspata "fiica" a berarilor timisoreni ca dansa era deja oferita musteriilor la degustare.


Am degustat-o si noi, bloggerii, la invitatia maestrilor berari, si ne-o cam placut. E la fel de "usoara" ca o blonda dar ceva mai dulce, caramelizata, avand culoare si spume fina ca o ciocolata. Mi s-a parut deosebit de baubila iar faptul ca e alcoolizata normal (5%) o face usor de asimilat si de cei care nu sunt prieteni cu berile negre in genere. Nu stiu daca va convinge fanii berilor tari si amare ca o cafea insa pretul destul de avantajos (vreo 10% mai scump decat blonda) ar putea fi un argument. Ca bere de vara e limpede si, in termeni tehnici, 'perfect echilibrata', iar aspectul o face sa arate foarte bine pe-o terasa la soare.

Mihai Birsan, vicepresedintele de marketing, spunea ca in a doua jumatate a secolului XIX la Timisoara berea bruna era mai populara decat blonda lager. Asa o fi. Eu oricum depun toata diligenta pentru a-i readuce pupularitatea acolo unde-i locul.




3 comentarii:

  1. Foarte multa reclama si la radio si in oras, dar berea lipseste cu desavarsire de pe rafturile magazinelor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te referi la supermarketuri nici n-o vei gasi curand. Se vinde doar in Timisoara iar magazinele alea sunt francize nationale... Incearca pe la buticuri. Ai mai multe sanse.

      Ștergere
  2. Veniti in Bucuresti ca e destula :D

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?