28 noiembrie 2012

Blogmeet cu degustare de macarons

Duminica trecuta, in cadrul intalnirii lunare a bogarilor timisoreni, s-au "infiltrat" in randul nostru niste chipuri noi: 3 oameni de la Caruselul Deliciilor, o afacere proaspata infiripata pe plan local cu scopul de promova si vinde niste delicii frantuzesti cunoscute sub numele de macarons. Sincer sa fiu n-aveam nici o idee ce insemnau acele macarons pana nu le-am vazut pe masa in fata mea. Fetele pareau sa fie deja la curent cu pestritele prajituri asa ca degustarea lor s-a terminat repede, intrerupta fiind doar de explicatiile Danei, sefa de carusel si cea careia i-a venit ideea sa le importe.


Din ce-am retinut sunt niste dulciuri de rang nobiliar, cu o vechime de 400 de ani si care vin intr-o multitudine de culori si arome (peste 30). In principal sunt facute din albus de ou, praf de migdale si zahar, asa incat, chiar de-ai vrea, nu poti manca prea multe dintr-o data. Merg de minune ca insotitoare de cafele, vinuri sau ceaiuri sau ca aranjamente decorative comestibile la petreceri sau evenimente sociale. Cei din Carrousel sunt in plin proces de popularizare a lor si intentioneaza sa le introduca prin cafenelele mai cu staif din oras.. Dar daca planuiti o petrecere de Craciun cu un like pe facebook ati putea sa castigati peste 100 de macarons dinastea de sa va tina de sarbatori.

Dintre blogari deja cateva fete si-au facut un cadou de macarons castigand concursul de cultura generala franceza in care ne-au atras musafirii nostri inediti, episod cu ocazia caruia am realizat ca nu e usor sa fii cult fara un google la indemana. Au fost vreo 40 de intrebari deloc simple, de la "scopul cu care a fost construit Tour Eiffel" pana la "ce firma de pantofi franceza are monopol pe talpa rosie", "cum se numesc vaporasele de pe Sena" sau "in ce tara s-a inventat croissantul". Evident ca subsemnatul s-a nimerit in echipa castigatoare (au fost 3 echipe) si astfel, printr-un efort colectiv pe care eram cat p-aci sa-l duc la pierzare, am pus si eu mana pe o cutie de bunatati dinastea.




alte poze aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?