28 octombrie 2012

Zero G

Am impresia tot mai puternica ca ce era mai bun in mine s-a cam dus deja. Consumat. Ca ce era mai frumos pe lumea asta am vazut deja. Ca oamenii cei mai inteligenti, cultivati, amuzanti i-am intalnit deja, ca birturile cele mai cochete le-am inchis deja, ca fetzele cele mai zambitoare le-am privit iar buzele cele mai calde si mai dulci le-am sarutat deja. Ca femeile cele mai dragi le-am imbratisat deja si le-am iubit deja si ne-am... dezbratisat deja. Ca muzica cea mai buna am ascultat-o deja iar filmele cele mai bune le-am vazut deja. 

Am impresia ca nimic nu ma va mai suprinde in continuare cu aceeasi intensitate caci ce era mai interesant mi s-a intamplat deja. Cele mai frumoase drumuri le-am batatorit deja, singur sau altfel, cele mai exotice locuri le-am vizitat deja iar cele mai apetisante mancaruri mi s-au servit deja, indiferent daca le-am gustat sau nu. In schimb cele mai fine bauturi m-au cunoscut deja, uneori mult prea bine. La fel si cele mai misto tigari. Le-am stins deja... 

Ma indoiesc ca cele mai bune carti le-as fi citit deja dar sunt sigur ca alte carti mai bune decat cele pe care le-am citit nu voi vedea. La fel, stiu ca cele mai naive ganduri le-am gandit deja iar cele mai articulate conversatii s-au produs deja.. De-acum incolo lucrurile pare-mi-se ca se vor degrada. Poate nu de maine sau poimaine, ori peste o saptamana, dar mult nu va mai dura pana s-o simt din ce in ce mai acut. 

Pentru ca anii cei mai buni simt ca mi i-am trait deja, viata a mai buna mi s-a derulat deja si traiesc deja cu impresia ca de-acum incolo nu va fi decat un regres continuu catre uratenie, amaraciune si dispret.

Poate e doar o impresie cauzata de atingerea si inchiderea voita a unor orizonturi; dar poate e un mic moment de luciditate. In clipa asta ma simt complet lipsit de greutate.. insa deloc usor.

6 comentarii:

  1. Ți-aș putea spune că e trist ce citesc. Dar sunt sigur că e doar un moment de frică ca nu cumva acel ”mai” să nu mai apară. Întotdeauna va fi loc de ”mai”. Partea proastă e că nu e mereu (nu)mai bine, ci și opusul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu.. doar ca bine nu mai e demult. Asa ca.. ma gandesc ca ar trebui sa ma obisnuiesc fara el.

      Ștergere
  2. Sa ma ierti daca-s prea optimista intr-o zi ploioasa de duminica, dar acel "deja" care se repeta imi da impresia de prospetime in cautarile tale, de lucruri intamplate poate prea devreme, dar acumulate in tine si care nu fac altceva decat sa te... creasca! Cu un asa bagaj, regresul ar fi cea din urma optiune.

    RăspundețiȘtergere
  3. "In clipa asta ma simt complet lipsit de greutate.. insa deloc usor."

    Imi place distinctia asta, e plina de sens.

    Altfel, cred ca e oarecum pe subiect: http://www.smbc-comics.com/?id=2722

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un comic motivational :). F. tare. Ma intreb daca as putea sa ma apuc de scris comics-uri.. Sa studiez arta si apoi sa vad ce idei as avea.. 7 ani mai tarziu poate imi schimb cariera.

      Ștergere
    2. S-ar zice că ai deja un fel de background, din bloging.

      Ștergere

Comentezi?