27 august 2012

Inima intunericului


- Am gasit-o..
- Hmm? Ce anume?
- ...Sau mai degraba, am simtit-o...
- Ce?
- Stii, despre ce vorbeam noi.. inima intunericului..
- Da... Si? Unde e?
- Pai, o sa razi, da nu-i unde ma asteptam...
- Dar?
- E in stomac... sau pe-acolo. Se casca asa ca un gol in tine, de simti ca o sa lesini... E atat de brusc momentul.. E ca privitul intr-un hau adanc, o gaura in intuneric pe care-o simti ca te va inghiti curand. Te infiori de parca sufletul te-ar fi parasit pentru o clipa disparand intr-un vid inghetat si-apoi s-ar fi intors la loc in tine plin de turturi reci. 

- Ca o ameteala?
- Nu, ca o senzatie de prea mare claritate. Si ce te mai arde! In scurta vreme golul devine ca un carbune incins care-ti prajeste intestinele fara a te vatama in vreun fel... Apoi dintr-odata focul sau creste miraculos, hranindu-se parca cu emotiile, frica si sangele rau pe care ti-l faci, pana devine aidoma unui ghem de serpi incolaciti in spatele buricului. Un ghem cat pumnul de mare si de strans, de serpi negri si alunecosi care colcaie si se framanta in burta ta, scuipand venin si facandu-te sa te-nfiori de raceala lor.
- Teribil...
- Si cel mai groaznic lucru e ca simti cum din ghem se desprind parca pui infernali ce urca slinos spre pieptul tau ca sa-ti insface inima. Iar cand primii colti otravitori se infig in ea, o greata imensa te loveste iar capul incepe sa-ti zvacneasca. Dar nu dureaza mult. E ca o paralizie a simturilor... Singura care ramane e arsura vie din stomac, ce creste din ce in ce mai mare, de-o simti ca te devoreaza pe interior si e gata sa te absoarba in inima ei intunecata. Dar, poate cel mai straniu lucru dintre toate, e ca dintr-odata iti vine sa zambesti... Dar nu de bucurie sau de incantare... Zambesti pentru ca, abia atunci realizezi ca toata fierberea asta nu poarta decat un singur nume.
- Care?
- Gelozie. Inima detestabila a intunericului din noi si copila retardata a orgoliului personal. Slujnica sardonica a amorului, sora ne...
- Ah... iar la subiectul asta ajungem...
- Sincer, nu m-as fi gandit daca-ai fi raspuns la telefon de prima oara...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?