06 iunie 2012

Luna rockului la Timisoara

Luna trecuta am avut parte de un mic ambuteiaj in zona culturala timisoreana axata pe teatru si film: Timishort, Festivalul Filmului European, Tres Court, ZFANG, FEST-FDR si TESZT s-au cam calcat pe picioare sa ne aduca in salile lor. Dar a fost frumos. Luna asta se pare insa ca vom vedea mai multe concerte rock decat in tot anul.

Fundatia Jazz Banat reinvie TimRock, un festival iubit inainte de '89 care iata vrea sa repuna orasul nostru pe harta concertelor de rock autohnton. De azi pana vineri (6-8 iunie) la Muzeul Satului Banatean vor zdrangani chitari si vor rupe tobe peste 20 de trupe de rock hard, heavy, alternativ sau psihedelic plus un pic de jazz/blues si, de ce nu, folk cu Mircea Baniciu. Concertele incep de la 17, biletele costa 30 de lei pe zi, iar elevii de liceu intra gratis.
Programul pe zile l-am vazut aici. Contine Iris, Vita de Vie, Kripton, Bio, Toxic, Implant Pentru Refuz si multi altii iar vineri canta Coma! Tot ce-mi doream acum 2 luni era sa-i vad live la Timisoara. Mno...

Pe 15 iunie Byron se reintorc in Timisoara cu un concert de lansare a DVD-ului Live Underground ce cuprinde doua concerte ale baietilor tinute in salina Turda. Muzica si dansul se vor petrece in LifePub de la ora 21:30.

Proaspat iesita de la tipar e stirea lui Zoli Varga cum ca un nou festival de rock se naste la Timisoara, sub patronajul Scotish Pub-ului. I.Rock Festival se va intampla in 22 iunie la Centrul de Afaceri si va aduna intr-o singura seara si pe o singura scena niste trupe foarte misto de rock-indie-pop. Deci in schimbul a 30 de lei ii vedem si auzim pe Phaser, Toulouse Lautrec, The MOOod, Travka, Les Elephants Bizarres, Grimus, Furio Snails si din nou Vita de Vie. Fain, zic. O sa fim varza dupa dar nu-i bai.

2 comentarii:

  1. Si la Sasca Romana va fi si Rocker's Challenge http://www.facebook.com/RockersChallenge :-)
    Not bad, not bad :-D

    RăspundețiȘtergere
  2. Și când mă gândesc că am vrut să plec în vacanță la sfârșitul lunii. Nu mai plec nicăieri! Să fie rock!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?