23 mai 2012

Sfaturi pentru freelanceri de la un scriitor genial

Cateva indrumari pentru liber-profesionistii nostri care butoneaza zi lumina:

- fa-ti munca bine
- fii o persoana rezonabila si
- livreaza la timp.

Recunoscutul scriitor Neil Gaiman le puncteaza intr-un discurs de absolvire adresat studentilor la Facultatea de Arte din Philadelphia, mentionand ca nu e nici macar nevoie sa le urmezi pe toate 3. Doua ajung. Oamenii iti pot ierta faptul ca esti un nesuferit daca faci o munca extraordinara si livrezi la timp. La fel, iti pot trece cu vederea intarzierile daca esti o persoana amabila si faci o treaba foarte buna. Tot astfel, nu-ti vor cere sa fii la fel de bun ca ceilalti daca livrezi la timp si esti un om cu care se inteleg usor.

E doar un crampei din cele 20 de minute de incurajare pe care Neil le transmite tinerilor viitori artisti iesiti de pe bancile universitatii sub indrumarea "make good art!". Puternic si inspirational, plin de detalii neasteptate din propria cariera (omul n-a urmarit practic o cariera ci doar o lista de dorinte adolescentine ca: scrie un roman, scrie o carte pentru copii, scrie un comic book, regizeaza un episod din Dr. Who etc) discursul m-a lasat cu impresia ca tot ce ai nevoie in viata ca sa atingi un oarecare succes e perseverenta.



Doua sfaturi mi-au placut in mod deosebit (si mi le amintesc):
Make mistakes, glorious and fantastic ones. It means that you’re out there doing and trying things.

Learn to accept failure. Know that things will go wrong. Then, when things go right, you’ll probably feel like a fraud. It’s normal.

A primit vreodata cineva in scoala un discurs realmente inspirational? Care sa te faca sa treci de confuzia absolvirii si sa privesti in viitor cu incredere?

Apropo, discursuri si povesti de viata se tin si in Timisoara la conferinta 11even din 29 mai. Avem speakeri interesanti (antreprenori, antrenori de rugby, profesori) si timp suficient sa-i ascultam. Inca mai sunt bilete cu 50 de lei cu precizarea ca daca sunteti studenti cu carnetul vizat sau pur si simplu mentionati numele meu la intrare primiti si tratament VIP! Afterparty si sansa sa-i prindeti pe vorbitori la o sueta intima.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?