20 martie 2012

To Do List

Intotdeauna am avut o problema cu facut liste de tip "chestii de facut". Mi se par utile doar pentru cei care isi pot organiza timpul in viitor pe mai mult de 3 zile. Eu nu fac parte din randul lor. In programul meu e o adevarata devalmasie ceea ce nu-i decat un cuvant mai prietenos pentru o "democratie a ideilor". Practic, singura data cand mi-am facut "liste cu chestii" a fost atunci cand aveam atat de multe lucruri sa-mi cumpar incat era nevoie de o structurare a bugetului si-un plan de organizare a nevoilor personale: gen bicicleta, componente pc, niste carti, niste haine de munte, ceas, toate intr-un timp relativ scurt de cateva luni. Atat. Am avut o lista pe care am bifat lucruri si preturi si-apoi am urmat-o pana nevoile s-au astamparat si-am aruncat-o.

Acum singura lista e o aplicatie de android "Do it Tomorrow" care face ce zice, adica amana chestiile nebifate azi pe maine. De ex: plateste netul, hraneste pestii, cafea cu X, bere cu Y la ora Z, ia flori mamei sau sorei and so on. Nu te avertizeaza nicicum, nu-ti sare in ochi ci din cand in cand o verifici tu singur si te plesnesti peste frunte: iar am uitat ceva! Relaxant nu?

Enfin, mi-a placut lista cu chestii a individului asta de mai jos, care pe langa ca e un visual misto, cuprinde si cateva ziceri, oarecum, inspirationale. De tipul "make a mess and if it doesn't work, start over."



5 comentarii:

  1. stii, am gasit o chestie foarte faina pe care vreau sa ti-o impartasesc. prin asta nu vreau sa ma fac remarcata, sa cersesc atentie, dragoste cum ma invata altii sa n-o fac. departe de mine lucrul asta. relatiile se stabilesc afara, nu virtual. nu sunt in cautare. o fac pentru ca cumva imi impartasesti, intamplator sau nu, unele convingeri. acum s-o iau si pe partea cealalta. iti dau prea multa importanta? de ce a-si face-o? m-am gandit ca e bine sa ti le spun, asa simt. imi pare rau ca nu am unde sa ma desfasor, nu stiu cam cat imi permite spatiul.nu-mi fac blog din comoditate, trebuie sa am grija sa-l administrez, de ce crezi ca i-ar interesa pe altii ce fac eu zi de zi? seamana un pic cu chestia aia (big brother). tra' sa stie lumea de cate ori mananc, ma duc la baie, etc? acum gata, trecut la treaba.
    am citit cateva povestioare sf -frederic brown. si incep cam asa, cu o scurta descriere a autorului, a tehnicii lui de scriere.

    RăspundețiȘtergere
  2. si nu nu-ti iei la misto viata, ci mai iesi din cand in cand din ea, iesi din matrix si te mai joci.
    ,, Lui Fred nu-i placea sa scrie: in schimb ii placea la nebunie sa fi scris. Nu se aseza inaintea masinii de scris pana nu epuiza toate stratagemele imaginabile pantru a intarzia momentul acesta: stergea biroul de praf, improviza nitel la flaut, citea cateva pagini, lua din nou flautul. atunci cand ne aflam intr-un loc unde corespondenta nu era dusa acasa, se ducea la oficiul postal, unde isi gasea intotdeauna cate un partener la sah ori la alt joc. iar cand ajungea acasa era prea tarziu pentru a incepe lucrul. dupa cateva zile in asemenea menaj, incepea sa-l chinuie constiinta si in cele din urma se aseza in fata masinii de scris. batea cateodata un rand sau doua, alteori cateva pagini. si, pana la urma, cartile erau scrise.
    nu era un scriitor prolific. productia sa medie zilnica era cam de trei pagini. se intampla, atunci cand cartea pornita pe calea cea buna, sa atinga chiar sase-sapte pagini; dar acestea erau exceptii.atunci cand isi tesea intrigile,Fred se plimba prin incapere ca un leu in cusca..... se intampla uneori ca Fred sa fie in pana de inspiratie, plimbarile sale incoace si incolo prin casa nu-l ajutau cu nimic. cand lucrul acesta s-a intamplat cu prilejul uneia din primele sale carti, s-a gandit ca un drum in noapte cu autobuzul i-ar fi fost poate de folos.nu obisnuia sa se culce devreme, insa credea ca in penumbra autocarului se va putea concentra mai bine. s-a inarmat cu un carnet si cu o lanterna de buzunar. a lipsit de acasa cateva zile. cand a revenit, intriga era stabilita.... nu avea de fiecare data intriga definitivata atunci cand se intorcea, in schimb se intampla sa vina cu ideea unei noi carti. momentul hotarator al carierei lui Fred a fost atunci cand a abandonat munca de corector pentru a deveni scriitor, dedicandu-si intreg timpul acestui scop.... "

    Frederic Brown-Paradoxul pierdut

    RăspundețiȘtergere
  3. in general nu citesc bloguri, n-am rabdare si nu vreau sa fiu in general influentata de lucrurile spuse de altii. ma ghidez dupa ce gandesc eu, dupa autorii care-mi plac, in care ma regasesc, care m-au marcat. dar pe al tau l-am mai ,,ciupit" din cand in cand.nu deveni increzut. nici eu nu cred in coincidente, mai ales cand ele curg una dupa alta. de aceia am devenit putin paranoica. nu stiu, s-o pun intre ghilimele sau nu? totusi se intampla ca gandurile noastre sa se intersecteze, sau sa capete aceiasi traiectorie.

    RăspundețiȘtergere
  4. sa nu ne luam in serios.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si mai intrebi de ce crezi ca i-ar interesa pe altii ce faci tu zi de zi? well, pentru inceput... cum ar putea altii sa-ti cunoasca gandurile daca nu le exprimi...?

      multumesc pentru Frderic Brown. nu l-am citit, poate ar trebui s-o fac.

      Ștergere

Comentezi?