19 martie 2012

Scoala de Blog no. 3

Incepem de maine a 3-a editie Scoala de Blog. Am anuntat-o de vreo 10 zile asa ca nu am nimic in plus de adaugat afara de cele cateva schimbari adoptate de noi in speranta ca vom imbunatati formula de la o editie la cealalta. Probabil cea mai consistenta modificare tine de largirea bazei de selectie si introducerea unor interviuri ca un criteriu secundar de selectie pe langa scrisoarea de aplicare ce continea deja lucruri ca motivatia si experienta. Am vrut sa vorbim cu oamenii inainte de a-i selecta. Am avut astfel aplicanti nu doar de la Facultatile de Comunicare ale UVT-ului sau Politehnicii, ci si de la Arte, Jurnalism, Arhitectura, Constructii, Publicitate si chiar un elev de liceu foarte motivat. 

Am desfasurat doua sesiuni de interviuri saptamana trecuta, una miercuri, una sambata, si am triat dintre ei pana am ramas cu 15 tineri dornici sa afle cum sta treaba cu blogurile. Asa ca de maine pornim lectiile urmand sa-i instruim si evaluam in cele 4 workshop-uri ce vor cuprinde o initiere in wordpress (cu cat de mult html pot duce), plus chestiuni teoretice si practice de redactare, documentare si promovare a unui blog. In principiu, impartasim din experienta pe care speram noi ca am acumulat-o de cand facem blogging, unora mai tineri care au curiozitatea sa inceapa dar nu sunt suficient de siguri pe ei ca se descurca fara tutela celor mai vechi in bransa. 

Un alt pas inainte pt Scoala de Blog in 2012 e atragerea unui sponsor oficial, BCR, lucru care ne bucura si relaxeaza bugetul de consumabile. In caz ca nu se stie deja cine e in spatele acestui proiect ma repet:

Evenimentul este oraganizat de blogu.lu si BCR, în parteneriat cu Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicării din cadrul Universitătii de Vest Timisoara, cu sustinerea PRbeta, Marele Ecran, Persoana 1, deceblog.net, DC Print Media si a comunitătii TM99blog.
"Profesorii" Scolii de Blog sunt Corina Săftescu, Cristina Putan, Dan Lucian Stefancu, Alex Albu si subsemnatul.

Un comentariu:

Comentezi?