24 ianuarie 2012

vALLuntar - cea mai misto campanie literara din online

Deci fiti atenti un pic. Grupul Editorial ALL a lansat o campanie ce mie imi pare foarte desteapta si care-si propune sa imbine utilul cu ce altceva decat placutul. Mai concret cititul cu munca de voluntariat. O echipa formata din angajati ALL vor lucra ca voluntari in cateva centre alese de bloggeri la finalul campaniei un anumit numar de ore hotarate tot de acesti bloggeri. Mecanismul campaniei e urmatorul:
- daca ai blog, scrii pe el si mai ai drept hobby lectura, le ceri oamenilor de la ALL o carte (care se gaseste in oferta all.ro) si dupa ce-o lecturezi ii faci cronica la tine pe blog. 
-o astfel de cronica contabilizeaza 15 minute de voluntariat musai pentru ei. Putin? Fiecare comentariu la articolul respectiv adauga alte 3 minute. Uite o cauza buna pentru a te promova in social media.
- campania se desfasoara intre 24 ianuarie – 16 martie iar daca esti devorator de carti poti comanda mai multe (insa pe rand) cu conditia sa si scrii despre ele.
- primii 3 bloggeri care aduna cele mai multe minute de voluntariat prin articole si comentarii stabilesc centrele in care se va efectua munca de voluntariat (intre 26 martie – 8 iunie).

Regulamentul complet il gasiti aici.

Desigur ca raman si cateva chestiuni de clarificat cum ar fi ce ma impiedica pe mina sa cer o carte si sa ma fac ca ploua dupa ce-o primesc (afara de ostracizarea mea ca blogger tepar) sau de unde vor fi selectate centrele in care se va desfasura voluntariatul avand in vedere ca nu am habar ce misca-n capitala. Sper ca lucrurile astea se vor lamuri in timpul campaniei si ca undeva cateva sute de pagini citite va asigura niste ore de atentie pentru nevoiasi. Pare o modalitate sucita de a adresa o problema sociala reala fiind mai simplu sa lasi tu cartile deoparte si sa te executi ca voluntar. Pe de alta parte insa, nu toti posedam cele necesare pentru a ingriji de altii... asa ca facem ce putem.

12 comentarii:

  1. this looks like it could backfire in so many ways!
    Dar daca totul va recurge normal, se va ajunge cam la 1 ora / blogger/ carte recenzata. Sa zicem 3-4 carti / blogger. Deci my guess is ca vor fi 9 - 12 ore de valuntariat.
    Asta in ideea in care campania nu va lua un avant teribil.

    Pro-tip: comanda-ti cartile cele mai scurte! Gandeste-te la orfanii care mor de foame pe strazile inghetate!

    Pro-tip 2: Baga repede cartea asta http://www.amazon.com/Talk-About-Books-Havent-Read/dp/1596914696

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe, bun pro-tip-ul 2. Util pentru o campanie viitoare in care as fi chiar platit ca sa scriu despre ce citesc ;).

    In orice caz cred ca e mai bine sa asteptam sa vedem. eu am fost optimist si am mizat pe implicare. Daca ma insel asta e... Ma gandesc ca faptul ca io cunosc macar 5 persoane ce s-ar implica e ceva. Si oricum scopul nu e sa-i pui pe toti angajatii All sa faca 2 luni de voluntariat. Prespun ca-i vorba de dat un exemplu.. poate altii vor prelua ideea si-o vor adapta.

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm cred ca am citit pasaje din pro-tip2..dar unde oare?
    zici tu bine de care centre de voluntariat, dar exista intotdeauna cele clasice - crucea rosie, etc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm, vezi ce înseamnă să te lași o vreme de scris? M-aș băga șu eu la chestia asta, dar prima cerință e să ai blog activ de cel puțin un an. Asta e... :(

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce nu urmariti ce se intampla in legatura cu campania?:) e foarte simplu si transparent;) http://www.facebook.com/editura.all?ref=ts
    avem deja 60 de bloggeri, in 2 zile:) eu zic ca lumea se implica:)

    RăspundețiȘtergere
  6. @silvia
    60 de bloggeri nu ajuta cu nimic mai mult cauza umanitara decat 3 bloggeri.
    Partea umanitara (pe care o estimam la 9-12 ore de voluntariat) va fi cel mai probabil redusa.

    @toata lumea Stiti de BetterWorldBooks.com? E o librarie online (cu latura umanitara constanta) care a donat pana acum aproape 6.000.000 de carti si aproape 11.000.000 de dolari ?

    RăspundețiȘtergere
  7. mea culpa.

    am citit gresit regulamentul intelegand ca doar primiilor 3 bloggeri li se vor contabiliza cronicile si comentariile aferente.
    cum TOATA cronicile si comentariile vor fi luate in seama, intr-adevar, va fi vorba de multe sute de ore.

    PS. in locul celor de la ALL as fi instaurat o limita superioara :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Ok, chiar ma pregateam sa-ti explic regulamentul. am primit confirmari si de la ei. asteptarile lor sunt de vreo 200 de ore dar e posibil sa fie depasite.
    Nu stiam de BetterWorldBooks. Pare o treaba reusita. De semnalat librariilor noastre virtuale.

    RăspundețiȘtergere
  9. BetterWorldBooks e cel mai bun loc pentru carti de specialitate/academice second-hand si ca pret si ca fond de carte.

    RăspundețiȘtergere
  10. Dragilor, se vor contoriza toate recenziile si comentariile (date la postul cu recenzia si care se refera la carte sau la campanie). Primii trei bloggeri care cumuleaza cele mai multe minute sunt cei care vor alege cele trei centre unde vom face vALLuntariatul.

    Cum ii spuneam si lui Richie, am estimat 200 de ore de voluntariat, insa, se pare, ca vor fi depasite, ceea ce nu poate decat sa ne bucure :) Asa ca, spor la citit si comentat ;)

    Cu drag,
    Loredana Modoran
    Online Coordonator Grupul Editorial ALL

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?