13 ianuarie 2012

Dansati fratilor altfel suntem pierduti...

Am vazut intr-un final Pina. Superb. Cred ca cel mai frumos epitaf pe care il puteau face acelei femei. Nu ma pricep io prea tare la dansuri dar ochiul meu s-a rasfatat cu niste miscari coregrafiate fantastic. Nu mai zic de creativitatea scenelor, de muzica si de atmosfera de respect si regret care-l domina de la un cap la altul.




Daca vrea cineva sa-l vada exista si aici.

4 comentarii:

  1. asta-i tot? sunt curioasa, care sunt miscarile care ti-au placut?

    A fost odata o dansatoare pe numele ei Isadora Duncan, sotia lui Esenin, a fost o initiatoare a dansului contemporan, o promotoare a miscarii libere a trupului, daca te intereseaza poti cauta filmul Isadora cu o Vanessa Redgrave tanara, frumoasa, trup perfect ( parerea mea), poate ti-o amintesti din Blow-Up.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarul e ca nu mi-a displacut nici o miscare. am fost surprins cum spuneam de creativitatea spectacolelor si de lejeritatea miscarilor. Mi-a placut scena cu perna. mi s-a parut amuzanta.

      Am gasit-o pe Isadora. Mersi.

      Ștergere
  2. Nu vrea sa impartaseasca nimanui miscarea. Sigur nu miscarea aceia cu perna. Am glumit.
    Acum serios. E un film documentar, chiar n-am stiut de aceasta coregrafa, ma bucur ca am descoperit-o, in primul rand ca a promovat teatrul-dans, teatrul nonverbal, miscarea libera in mijlocul naturii, afara, in realitatea cotidiana.E o abordare a dansului neexclusivista, ii face si pe cei mai putin familiarizati cu baletul contemporan sa-l inteleaga.Ce vreau sa mai spun, e ca in baletul clasic,corpul, trebuie sa indeplineasca anumite caracteristici, sa intruneasca conditii, pentru a putea performa. Pe cand aici, conditiile nu sunt impuse.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeasi impresia mi-a starnit si mie: balet descatusat. Mai multa libertate si la fel de multa tehnicitate.

      Ștergere

Comentezi?