24 noiembrie 2011

Un sport de "golani", o Finala intre domni

"Rugby-ul este un sport de golani practicat de domni, pe când fotbalul este un sport de domni practicat de golani”. (Pierre de Coubertin).


Vesti bune pentru timisoreni. Dupa ce fotbalul local a fost exmatriculat in divizia inferioara iata ca doua sporturi cel putin la fel de spectaculoase -dar mai putin promovate- au parte de rezultate excelente la Timisoara. Baschetbalistii de la BC Timisoara conduc in clasamentul general iar, cel mai important, echiba de rugby a orasului, RCM MVT Universitatea de Vest joaca finala in Cupa Romaniei la Rugby cu lidera la zi din SuperLiga, CSM Stiinta Baia Mare. Nu stiu daca informatia asta ar fi ajuns la urechile mele pe canalele uzuale de informare, intrucat nu sunt un avid consumator de rugby, baschet, fotbal ci urmaresc doar rar competitii internationale la TV si, ocazional, mai joc ping-pong sau squash. Iata insa ca uneori stirile vin ele la tine si se cer raspandite.

Posibil sa ma insel dar probabil din cauza celor ca mine s-a pornit o campanie de promovare a Finalei Cupei Romaniei la Rugby Rosia Montana Gold Corporation, care sa ne atate un pic patriotismul local si sa incinga spiritele competitive. Avem echipa de rugby in finala? Sa bem pentru asta. E nevoie de bloggeri sa “transmita de la fata locului”? Facem sa fie bine. Sunt absolut de acord ca acest sport merita o atentie sporita si ca are nevoie de mai multi suporteri asa ca daca e nevoie de mine sa duc oameni la Alba Iulia sa-si sustina echipa, m-am bagat. Nu se intampla in fiecare an, desi as vrea, ca Timisoara sa aibe o echipa in finala la rugby (baschet, polo, oina sau alt sport, daca-i pana aici) asa ca voi actiona in consecinta. 

Eu am fost invitat alaturi de alti 9 blogeri timisoreni la meci. La Alba Iulia, in data de 3 decembrie, pe stadionul “Cetate”. Sa fac galerie, sa cant, sa flutur fanioane, etc, chestii de suporter. N-am mai facut asta de cand juca Poli finala Cupei cu Rapid. No, si mi-a fost sugerat sa iau si niste cititori de pe blog cu mine acolo, transportul fiind asigurat, care sa ma ajute sa flutur un steag si-o pancarda acolo. Deci 3 oameni. Cum o sa-i aleg io pe oamenii astia? Pai simplu: ii rog sa-mi raspunda onest la intrebarea “ce mesaj de sustinere ati scrie voi pe-un steag si l-ati flutura la meci?” Fiti creativi. Dupa asta voi alege cine ma va insoti iar cel mai motivant mesaj il vom flutura ca sa moara băimărenii de oftica. Atentie, fara cuvinte obscene, băimărenii pun la cale aceeasi miscare, deci va fi competitie si in tribune, nu doar pe teren sau pe facebook. Putem eventual sa le spunem in particular ca autocarul nostru e mai mare decat al lor. Sau mai dotat sonor, hehe.

No puneti asta in perspectiva: in cel mai fericit caz vom merge 40 de oameni la Alba Iulia (oras care sunt sigur ca-i asteapta pe timisoreni cu bratele si sticlele deschise) ca sa facem galerie unei echipe timisorene care n-a mai avut o asemenea sansa de prea multa vreme (a fost campioana in ‘72). Poate vom fi noi cei care-i vom ajuta sa ia Cupa. Noi cu steagurile noastre. Iar daca mai e nevoie de stimuli e bine sa stiti ca tot stadionul va participa la o tombola organizata de sponsorul oficial al competitiei (RMGC) la care se pot castiga 10 telefoane iPhone 4S, 100 de mingi de rugby, 150 de tricouri sau 150 de treninguri. Intrarea fiind libera in loc de bilete se vor da tichete de tombola. Sincer, premiile nu-mi fac atat de mult cu ochiul pe cat m-ar incanta castigarea Cupei de-ai nostri si apoi, o eventuala poza cu ea... 

Dar, pana atunci, sa rezolvam treburile logistice: comentariile sunt deschise pana pe 29 nov. ora 10 cand tre’ sa am ce sa scriu pe banner. Deci, sa umplem rugbycarul cu oameni veseli.


5 comentarii:

  1. să le-o dăm între buturi / echipei de rebuturi

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu m-am gândit la trei sloganuri:

    1. Golanii joacă fotbal, domnii joacă la RCM MVT Universitatea de Vest (Rugby Club Timișoara.)
    2. Din eseu în eseu, Timișoara merge pe drumul succesului.
    3. Fanii care țin cu Baia Mare vor lua țeapă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Banateni mereu vom fi
    Si cu RUGBY ne-om mandri
    Campioni vom deveni!

    rodica

    RăspundețiȘtergere
  4. @Adi: sa le-o dam si sa-i tinem tot in suturi :))

    @Dani: domnu' o rima ceva s-avem ce scanda? ;)

    @Rodica: banateni, rugby, campioni. ce-ar mai fi de zis? :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Richie, eu sunt cu rimele: Pentru cei din Timișoara/ Noi străbatem toată țara.

    RăspundețiȘtergere