02 noiembrie 2011

Timisoara ar putea avea un Turn turistic

Aflu din Adevarul ca edilii nostri mai au cateodata accese de inspiratie si arata un dram de interes pentru dezvoltarea turistica a orasului. Timisoara are spre exemplu doua turnuri de apa vechi de-un secol, unul in Traian si unul in Iosefin. Turnurile nu mai au utilitate de vreo 60 de ani si sunt catalogate ca si monument. Cel din Iosefin e intr-o stare mai buna decat blocurile ANL, cu zidaria originala.

Ceea ce m-a entuziasmat e asta: "Castelul de Apa" din Iosefin aflat in administrarea Aquatim a fost acum lasat pe mana studentilor de la Arhitectura ca sa-si dea frau liber fanteziilor creatoare si sa-l readuca in circuit. Unii il vad drept muzeu, altii cafenea, altii perete de escalada, loc de promenada etc.. Proiectele lor se pot vedea in sediul Aquatim din P-ta 700 (cred ca fac maine o vizita sa vad daca ajung la ele). Ca sa n-o mai lungesc: turnul are 99 de ani, e facut de unguri, se inalta la 52 de metri deasupra solului (Turnul din Pisa are 55, numa zic) si ofera panorama asta: 



Sper ca in maxim 3 ani sa avem unul ca cel din Szeget. Ar fi epic. Poate odata cu el si cu navigarea pe Bega toata zona renaste intr-un mod spectaculos.

Un comentariu:

Comentezi?