27 noiembrie 2011

Inca o victorie pentru file-sharing

Curtea Europeana de Justitie a decis la capatul unui proces de vreo 7 ani ca nimeni nu-si poate baga nasul in calculatoarele noastre ca sa vada daca nu cumva detinem sau transmitem continut piratat. Hotararea schimba decizia unei Curti de Apel belgiene care daduse dreptate unei companii detinatoare de drepturi de autor in procesul intentat de aceasta unui ISP (furnizor de interneti) prin care il obliga sa filtreze continutul aplicand niste filtre invazive pe propria cheltuiala si cu incalcarea unor drepturi ca libertatea de informare sau intimitatea utilizatorului. O decizie de bun-simt

"Such an injunction could potentially undermine freedom of information since that system might not distinguish adequately between unlawful content and lawful content with the result that its introduction could lead to the blocking of lawful communications."
O victorie dulce pentru file-sharing. Razboiul dintre creatorii de continut protejat si patronii retelelor de transmisie a acestui continut (finantati de marea masa a utilizatorilor) continua. Cel putin in Europa sedem linistiti.


Un comentariu:

Comentezi?