16 noiembrie 2011

11+2 chestii invatate de cand sunt OM MARE

Articol provocat de Ovi si solicitat de Cristina in care am de gand sa va impartasesc din intelepciunea mea de om mare. Nu glumesc, chiar sunt un om mare iar prietenii mei nu se sfiesc sa-mi aduca aminte asta. Prin urmare din invataturile mele de viata extrag mai mult de 11, ca asa sunt eu, mai darnic din fire:

- oamenii se schimba si nu poti face absolut nimic sa impiedici asta
- dragostea e pretutindeni dar nu e “cu oricine”.
- niciodata nu amesteca afacerile cu placerea decat daca placerea e absolut irezistibila iar afacerea sacrificabila.
- fii discret. femeia si internetul nu uita.
- nu vorbi despre lucruri pe care nu le pricepi sau care nu te privesc
- daca cineva te considera optional nu-l fa o prioritate
- invata sa faci compromisuri dar nu te compromite
- fii rabdator, lucrurile bune vin si la cei care le-asteapta
- orice sfarsit e un nou inceput asa cum orice inceput este amenintat de un posibil sfarsit. lasa grijile si mai bine traieste.
- nu-ti ascunde sentimentele fata de cei apropiati, viata e prea scurta.
- cand pleci in calatorie ia cu tine jumatate din haine si de doua ori mai multi bani.
Bonus:
- oricat de mare ar fi petrecerea intotdeauna e “insuficienta bautura” si “prea multa mancare”.
- niciodata nu vei intelege femeile dar, pentru numele lui d-zeu, niciodata nu renunta sa incerci. efortul iti va fi recunoscut.

9 comentarii:

  1. dragut. un singur lucru cu care nu-s de acord, si ce am invatat eu: oamenii NU se schimba. ei, in adancul lor. se schimba sentimente, atitudini, se razgandesc, se muleaza uneori voit, alteori fortat, se indragostesc, si atunci oricum nu-mai-esti-om, inceateaza sa mai iubeasca. dar nu se schimba, e la radacina. astept sa fiu contrazisa (de realitate, nu de alti comentatori, care poate vor sa arunce in mine cu rosii).
    in rest... chiar sunt lectii care merita luate in seama, mai ales ca-s organizate asa dragut. imi place cum s-a raspandit totul si toata lumea imparte din intelepciune :)
    din nefericire, multe din lucrurile astea trebuie invatate pe propria piele, nu mai sta nimeni sa asculte ce au altii de zis, citim, vedem, auzim, dar toate trec pe langa noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. mersi Anda. nu te contrazic, pentru ca ai dreptate si tu in ce spui. e foarte greu pentru un om sa se schimbe fundamental, in adancul sau. eu aveam insa in vedere faptul ca foarte rar ajungem sa cunoastem un om asa cum e in adancul sau (e nevoie de o putere de patrundere si intelegere cuplata cu o deschidere exceptionala) asa ca luam contact cu partea maleabila si schimbatoara a fiintei umane: noiamul de sentimente, atitudini, principii, ganduri si actiuni care ne fac sa suspectam o anumita transformare in natura sa. Iar toata vin din cauza "socializarii" intrucat vrem nu vrem ne influentam intre noi..

    RăspundețiȘtergere
  3. Am sa-mi fac un poster cu "- orice sfarsit e un nou inceput asa cum orice inceput este amenintat de un posibil sfarsit. lasa grijile si mai bine traieste." :D

    RăspundețiȘtergere
  4. De-acord cu tine, mai putin prima "lege". Inca nu am ajuns in punctul sa vad o persoana care s-a schimbat - in sensul bun, ca in sensul rau...O fi cum spui tu..bine-ar fi sa ma insel :)
    Intotdeauna o placere sa revin sa te citesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oamenii nu se schimbă, dar, cu trecerea timpului, ajungem să îi cunoaștem din ce în ce mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. Serios, numarul 12 ar trebui sa fie lege sau asa ceva :))

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?