29 septembrie 2011

Misca-te cu folos

Nu stiu cati il stiti pe Catalin Petru. Omul a initiat un proiect numit Alergotura cu care incearca sa-i mobilizeze pe oameni sa faca miscare. Adica sa alerge. O tura sau mai multe, cat ii tin puterile. A atras oameni, si-a facut o echipa si organizeaza ture de alergat prin locuri publice gen Parcul Botanic, Stadion, Calea Sagului etc.. Pentru ca-i sanatos sa alergi. Intr-un final toata treaba asta m-a mobilizat si pe mine scotandu-ma din letargie. Nu m-a adus chiar pana in ‘gasca’ lui insa mi-a dat imboldul sa ies din casa sa alerg cativa km pe zi, in utimele saptamani.. Nu in fiecare zi, din pacate.. Insa am intentia sa ma misc cat mai des si nu doar cu bicicleta. Am nevoie de o rupere de ritm pentru ca ritmul in care traiesc acum nu cred ca-mi face prea mult bine. Da, e placut, e seducator chiar, ba imi da si senzatia ca sunt un om ocupat insa nu ma incanta lipsa de vlaga pe care o resimt uneori imediat dupa ce ma trezesc. Asa ca o sa incerc sa alerg o tura sau mai multe, cat ma tine. Imi limpezesc gandurile si pun sangele in miscare cu ocazia asta. Poate imi imbunatatesc conditia fizica. Vine o vreme cand doar un somn bun nu mai e suficient.

Cand i-am zis lui Catalin ca m-am pus si-am facut cateva ture m-a felicitat. Acum ma cheama la “maraton”. Nu pentru a castiga ceva ci pentru placerea de a participa si pentru a-i ajuta pe altii. Pe 9 octombrie la Bucuresti si Timisoara se alearga organizat. E competitie dar nu numai. Exista si o componenta umanitara. Alergotura cheama oamenii sa alerge pentru ajutarea unui orfelinat din Valea Plopului unde de peste 10 ani un preot are grija de copiii abandonati. Acum sunt 350 de copiii in grija Parintelui Tanase. E destul de greu sa-i hranesti pe toti, sa-i imbraci si sa-i educi. Asa ca orice donatie le-ar prinde bine. Detalii despre modul in care puteti contribui gasiti aici iar evenimentul de pe facebook va tine la curent cu actiunea si va raspunde la intrebari. Varianta simpla e sa puneti banii de cateva beri intr-un cont. Cea complexa e sa va inscrieti la maraton/semi-maraton sau orice alergare pe distanta mai scurta si sa va antrenati un pic.

2 comentarii:

  1. Felicitări, Richie! Să te ții de treabă c-o să te simți mult mai bine și foarte în formă în scurt timp. Șin pumnii pentru maraton și-ți dorec să-l termini cu brio.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?