06 septembrie 2011

Cat de ok e sa fii OK?

Bai nu-i chiar ok. Lasi de multe ori impresia ca totu-i bine, roz bombon si minunat, dar in realitate lucrurile-s cam gri. Si ce-i mai nasol e ca-ti dai seama de asta tocmai in momentul in care arborezi OK-ul. Te intreaba cineva pe care nu l-ai mai vazut de-un numar de zile, saptamani, etc, cum o mai duci si tu-i raspunzi ca-i ok. Si exact in momentul ala realizezi ca daca era intr-adevar OK, sau totu’ corect, erai si tu ceva mai ferm in raspuns. Mai lipsit de echivoc. Te exprimai cumva mai precis sau mai bombastic. Ba, e superb. E extraordinar. Fabulos, fantastic, ireal. Frate, nu mi-a mai fost de mult asa de bine!! Pentru ca atunci cand ti-e cu adevarat bine nu-ti mai incapi in piele de bine. Nu?

Ei, eu nu-mi amintesc ultima oara cand m-am simtit cu adevarat exceptional si chiar sa-mi afirm acea bunadispozitie printr-un raspuns fara echivoc la o intrebare asa de comuna. -Cum esti? -Pai ok, zic. Si mai adaug cu tupeu interogator: cum sa fiu? De parca celalalt ar trebui sa stie ca nu-i nimic special, ori divers, ori extraordinar de spectaculos si de nelalocul lui in lumea mea. Ca si cum as vrea sa-l pun la punct pentru indrazneala lui de a ignora o evidenta. Cand in realitate omul respectiv nu stie indicele meu de satisfactie si de aceea mi-l cere. 

Pentru aceasta superficialitate imi cer scuze. Am permis prea multa ambiguitate sa se strecoare in raspunsul meu. In felul meu, am lasat loc unei interpretari verbale nesanatoase. OK nu e chiar atat de ok pe cat se pretinde. OK e amagitor, e banal, e generalist si steril in acelasi timp. E o stampila facila care aproba fara sa expuna o judecata clara a starii de fapt. OK-ul e doar eticheta unei satisfactii mediocre la o persoana prea obosita sa-si strige adevarata stare emotionala, fie ea una pozitiva sau una negativa. Atat.

6 comentarii:

  1. ”Ok” înseamnă un ”un pic mai bine decât nasol”.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cristina: nu-i ok :)

    @Alexandra: si "un pic mi putin decat binisor"

    RăspundețiȘtergere
  3. Tocmai am realizat si eu asta. Ma asteapta o noapte lunga.. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Inainte sa fii ok cu ceilalti, se cere sa fii OK cu tine. Vezi randurile astea de la Marian: http://pseudokinematikos2.blogspot.com/2011/09/guy-in-glass.html

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?