25 iulie 2011

Si barbatii plang. Cateodata

Asta-i Cadel Evans. Primul australian din istoria Tour de France care castiga aceasta competitie. Si asa cum se intampla in asemenea cazuri rare victoria a fost una dramatica. Sambata a imbracat pentru prima oara in aceasta editie tricoul galben al celui mai bine pozitionat ciclist in clasamentul general. Asta dupa 20 de etape extenuante. Are 34 de ani, in 2007 si in 2008 a fost locul 2 in Tour iar acum era aproape de inca o dezamagire. In etapele 18 si 19 ochii tuturor au fost atintiti pe duelul Schleck - Contador, amandoi oferind unele din cele mai spectaculoase atacuri din Le Tour. Cadel a trebuit sa traga din greu pentru a nu pierde prea mult timp la general. Inaintea contratimpului de la Grenoble si dupa 3200 de km parcursi prin campiile Frantei si peste doua siruri muntoase (Pirinei si Alpi) era clasat tot pe locul 2, la aproape un minut in spatele mai tanarului luxemburghez Andy Schleck. In 42.5 km i-a luat lui Schleck peste 2 minute si l-a depasit la general. S-a imbracat in tricoul galben lacrimand de bucurie. Ultima etapa, de duminica, a fost doar o defilare pana la Paris. Omul deja castigase Turul Frantei.

5 comentarii:

  1. Da, de bucurie :)...
    Cum vine "Are 34 de ani, in 2007 ..."...sau "Avea 34 ani..." ;)
    Si probabil a celebrat http://goo.gl/jtYRx ...nu-i asa? ;)
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca ar trebui numit "turul frantei al farmacistilor" (fara majuscule).

    Este uman imposibil ca cineva sa faca ce au facut anumiti baieti gen rolland pierre sau thomas voeckler (tot fara majuscule).... ce coincidenta ca amandoi sunt in aceeasi echipa si amandoi sunt francezi; rau a ajuns turul daca se accepta asa ceva doar doar un francez o sa castige.

    Dar aceasta e lumea in care traim, acesta e turul in care unul numit lance armstrong a deschis drumul dopajului fara limite. Ce mai inseamna cinstea azi cand apare posibilitatea de a face rost de cateva milioane de euro pe tur ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, de bucurie si de descatusare. Mai putin o celebrare a vietii cat una a sportului.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Darael: inteleg ce zici dar cred ca editia asta a fost destul de curata.. Iar legat de Armstrog nu comentez.. nu l-au prins asa ca.. pe altii cum i-au prins? Faptul ca noua ni se pare inuman e alta problema.

    RăspundețiȘtergere
  5. m-am uitat si eu cate putin la Turul Frantei, dar recunosc eu mai mult de dragul peisajului, de cand nu mai e Lance in cursa nu prea ma mai atrage clasamentul :)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?