04 iulie 2011

100.000 de picati la Bac


Eu intotdeauna am zis ca daca e sa esuezi macar s-o faci in stil mare. Weekend-ul asta rezultatele la Bacalaureat 2011 au venit ca o bomba asteptata. Ea fusese lansata de saptamana trecuta, de cand cu scandalurile ca "nu ne-o lasat sa copiem la Bac". Acum a explodat: 100.000 de elevi romani au picat Bacul. Ne miram? Adica sa fim seriosi, cei mai multi dintre noi astia cu ceva mai multa minte, stiam ca internetii-s plini de analfabeti. Era vizibil in comentariile de pe bloguri, in discutiile de pe facebook, de pe mess, in spamul primit pe mail, in temele studentilor la comunicare si relatii publice, etc. De ce n-ar fi si in licee la fel. Unele sunt adevarate pepiniere de mediocritate. Vreau sa spun ca nu era chiar asa o surpriza. Surpriza era daca procentele erau inversate. Cand te simti agasat zi de zi de prostie, incultura, ineptie si de capete goale, iar majoritatea traiesc halucinatia invatamantului superior de calitate garantat de o diploma inutila, iti cam doresti o bomba de genul asta. Generatie de sacrificiu? Pai cine nu se adapteaza se sacrifica singur. Vine CTC-ul si te ia la intrebari din Eliade si Nichita Stanescu si tu faci glume de-alde Bendeac. Daca-mi spui ca Nichita e femeie pentru mine asta e un indiciu clar ca afara de Cancan alta lectura nu ti-a intrat in cap. Asa ca de ce-ar trebui sa te duci tu la facultate? 

4 comentarii:

  1. Foarte adevărat şi perfect de acord. Noroc că e scandalu' mare că altfel n-aflam veci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah, de cand asteptam eu asa ceva. sper sa nu se opreasca aici si la anul sa fie la fel de stricti. poate poate se pune la punct si tara asta cumva...

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa nu mai lasam incultii sa treaca! ;) In toamna sper sa fie la fel de greu ca si in prima sesiune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Prostie a fost și în alte generații numai că pe ăia „i-o lăsat să copieze”, hai să nu ne fandosim, e totul politic, educația e varză de prin 80 și până în 80 chiar dacă învățai era spălare de creiere la volum maxim!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?