21 iunie 2011

No more pigeons

Sunt curios daca a mai observat cineva treaba asta. De vreo 2-3 saptamani incoace aproape fiecare strada are cate un porumbel proaspat lipit de asfalt. Nu e gluma. Daca plec de-acasa si traversez orasul pe bicicleta intalnesc macar 5-6 daca nu 10 porumbei sau porumbite vesnic incremeniti intr-o imbratisare cu asfaltul. Adevarate presuri din pene albe-gri-albastre. Au depasit de cateva ori numarul patrupetelor accidentate lucru neverosimil. Si tot ma intreb ce-au patit? Pentru ca, vorba aia, traiesc de ceva timp in oras si n-am observat asemenea decimari pana acum. E un eveniment oarecum bizar. Explicatiile ar fi:
- porumbeii sunt deprimati si se sinucid aruncandu-se sub rotile masinilor, 
- soferii timisoreni sunt mai rapizi zilele astea astfel ca zburatoarele n-au timp sa se fereasca.
- porumbeii sunt confuzi si aterizeaza pe sosea in loc de acoperisuri.
- poluarea e mai ridicata anul asta astfel ca porumbeii pica beti sub roti.
- cineva vaneaza porumbei si se descotoroseste de ei in spatiul public dupa ce-i bate mar.
- porumbeii sunt in perioada imperecherii si manifesta dovezi de curaj nebun zburand razant.
- caldura e de vina amortindu-le reflexele si facandu-i sa cada victime chiar si unor pietoni neatenti (necesita confirmare vizuala)
- e o campanie agresiva de constientizare publica a rolului porumbelului in societate. iar faptul ca nu ati observat-o spune multe despre voi ca si comunitate. sunt profund intristat.

Ca sa inchei va mai spun ca ieri am ratat la mustata un asemenea columbocid cand un exemplar sanatos al rasei Columba palumbus sedea tamp in mijlocul soselei si se holba la placuta mea de inmatriculare-n mers. He lived to tell the tale.

7 comentarii:

  1. Mie mi s-a postat unul de cateva zile in fata geamului, pe aparatul de aer conditionat. Inca nu ne-am imprietenit, dar ieri au mai venit doi sa il viziteze. Probabil in lumea porumbeilor asta inseamna party.

    RăspundețiȘtergere
  2. ma cum sa zici ca porumbeii sunt deprimati si se sinucit :))))))))))))))))))))))
    pune si tu lucruri mai interesante data viitoate daca tot postezi, nu prostii dastea de blogger...

    RăspundețiȘtergere
  3. spemmeru-le... dc ai pus link la ion instalatoru' :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic ca din cauza dudelor. Nu rade. Serios vorbesc. E plin de duzi prin oras, nu stiu de ce s-a ganadit primaria ca ar fi o idee asa buna sa planteze atatia... Si e in plin sezon, dudele sunt numai bune, dulci si lipicioase... Putin fermentate... intelegi tu unde bat :)

    RăspundețiȘtergere
  5. woau haine noi la blog :D si votez pentru porumbeii sinucigasi sau de la caldura :))

    RăspundețiȘtergere
  6. nu stiu care-i motivul, posibil sa fie deprimati, altfel nu-mi explic, era sa calc sau sa dau un sut de cateva ori cate unui porumbel, ba in Unirii, ba inCentru, si nu-i fun dupa ce toata viata ta s-au ferit de tine.

    RăspundețiȘtergere
  7. Au devenit mai tupeisti porumbeii si nu mai fug chiar daca ii atingi. E singura explicatie dupa mine.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?