13 aprilie 2011

Muta

Uite-o! In sfarsit a intrat. Iar si-a pus un status in franceza... Intr-una din zile tre’ sa m-apuc si io de limba asta, ca nu se mai poate... Da’ asa nu-i suport pe astia de vor sa para interesanti cu statusurile lor inteligente si filozoafe din limbi straine. Imi vine sa le dau numa’ pumni in cap. Bine, nu-i cazul ei, ca doar o cunosc bine si stiu ca vorbeste limba la perfectie, nu ca dudele astea de le vezi prin cafe des artistes la ore mici masacrand o scrumiera. Ea nu-i ca ele. Ea e culta si-asta se vede. Pacat insa ca nu mai vorbim asa des in ultima vreme... Nu-s ce are de-mi tot da ignor. Zici ca i-am batut pisica sau ceva. O fi avand vreo legatura cu ce i-am zis io mai demult, cine stie. Da nu pricep, ca mie mi-a trecut deja, is ok, ar fi normal sa fie si ea la fel, ce dumnezeu, doar nu pe ea o prinsese flama! Ok, hai ca-i deja available de 15 minute. Inseamna ca sta la comp. Ia sa ma fac si eu vizibil. Asa. Sa pun si ceva destept la status.. “Omul câtă vreme îşi trăieşte viaţa nu poate să şi scrie despre ea. Una începe unde se termină cealaltă.” Asta-i profund. Sigur o sa-i placa. Ea-i cu filozofie, cu de-astea. Si mie-mi plac dar nu le pricep intotdeauna. Sau asta: “singura diferenţă dintre un capriciu şi o pasiune e că întotdeauna pasiunea durează un pic mai mult.” Asta-i misto de tot. Oscar Wilde frate, nimeni ca el. Uite: “Femeile aparţin sexului decorativ. N-au nimic de spus dar nimicul ăsta îl spun într-un mod fermecător.” Gata, asta-i perfect. Provocator asa... Tre’ s-o scoata la atac.

27 de minute mai tarziu.

Barbatul si ecranul laptopului se afla intr-o competitie de sfidare vizuala. Nicicare nu schiteaza vreun gest de hibernare. Iar timpul trece fara ca vreo fereastra colorata sa nasca din neant o conversatie pe laptopul nefericitului. Indelung asteptata fiinta ignora in continuare prezenta lui activa in contactele ei si subtila lui dorinta de socializare. Incercam doar sa banuim efectele acestei inertii in sufletul lui. Ochii impaienjeniti si inrositi de lumina cristalelor lichide ruleaza in slow-motion vechile arhive ale memoriei sale afective. Pulsul, care i-o luase haotic la goana in primele secunde ale consemnarii acelei prezente digitale, acum s-a mai regulat, dar bubuie voios in tamplele-i ingrijorate. Asteptarea tinde sa transforme nerabdarea excitanta intr-o iritare foarte neplacuta. Barbatul nu pricepe cum poate fi ignorat de cineva cu atata insistenta. Frustrarea lui se accentueaza cu fiecare minut de tacere si in curand va deveni insuportabila. Cand asta se va intampla, cand tumultul interior isi va fi atins masa critica si fiecare fibra a fiintei sale va striga un vaiet surd, atunci cand aura intunecata a migrenei emanate de miliardele de spasme sinaptice care instigau la revolta se va fi asternut pe fruntea incruntata, abia atunci groaznicul va fi gata sa se produca. Si-atunci indolenta, ignoranta, uituca, insensibila, nerecunoscatoarea, egoista de fiinta lovita de mutenie va simti usturatura celui mai puternic buzz din istoria internetului. Sign Off!

7 comentarii:

  1. dar cine mai foloseste messengerul, frratele meu?!?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum nu mai imi vine sa pun statusuri in franceza.. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Tina: sunt sigur ca nu le pui doar c-arata bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Şi eu îl mai folosesc.

    Oricum asta: "Omul câtă vreme îşi trăieşte viaţa nu poate să şi scrie despre ea. Una începe unde se termină cealaltă." ... aşa bine mi se aplică. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. mai, dar daca prefera sa fie luata la vorba ea... nu sa intre ea in vorba?

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?