02 martie 2011

Vicii si delicii, la modul personal

“Omul este suma actiunilor sale.” Gandhi, parintele independentei Indiei.
“Omul este suma nenorocirilor sale.” Faulkner, scriitor laureat al premiului Nobel.
“Omul este suma virtutilor si produsul viciilor sale!” Richie, licentiat in bloging amator...

Ok, si-acum ca mi-am exprimat cei 2 centi filozofici, e vremea sa vorbim de “viciile” mele. Ca e leapsa de la Crivat. Pai e simplu: n-am. Cel putin nu in sensul figurat de:
 
Pornire nestăpânită și statornică spre rău, apucătură rea, patimă; desfrâu, dezmăț, destrăbălare.(DEX)

Prin urmare nu beau (consum), nu fumez (intentionat), nu bag droguri, nu ma duc la curve, nu-mi sparg banii la ruleta, nu piratez muzica si filme in scop comercial, nu hackeresc situri guvernamentale just for fun si nu particip la seminarii motivationale sau religioase si nici la petrecerile hustler! Cu alte cuvinte nu am apucaturi nestapanite si statornice spre rau care sa ma conduca pe cea mai scurta cale in iadul desfatarilor (i)materiale ori in fata justitiei, fie ea in cer sau pe pamant.

Dar, nu sunt nici abstinent:

Consum bere, tequila, absint, jagger, mojito, cuba libre si ce fras mai imi vine pofta, dar nu deodata ci in cantitati moderate, cat sa ajung acasa pe picioarele mele! Oh, demonul alcool ruleaza prea fin, ce ma fac? Consum fastfood in ritm de minim un sandvis pe zi, o pizza pe saptamana si o shaorma la luna si da cred ca asta e viciul omului modern. Sau, daca vreti, “destrabalarea” papilelor gustative in ritm de pasul strengarului.
Consum tutun in ritm de cateva pachete saptamanal si sunt catalogat ca fumator pasiv cu spirit de sacrificiu...
Consum cafea si ceaiuri cu patima omului care-si iubeste tabieturile. iar tabieturile ma iubesc si ele si au grija sa-mi ofere un rasfat deplin.
Consum seriale tv ca un adolescent cu prea mult timp liber dar incerc sa ma las, promit. 
Consum literatura vulgara si violenta, consum pr0n amator, consum cinema facil in templul capitalismului - mall-ul - si consum banda de internet poluand blogosfera cu partea mea de linkuri (in)utile si glume tembele. just for fun.

Da, le fac pe toate astea intr-o masura pe care mi-o hotarasc singur. Consider ca am diligenta necesara. Sunt deci plin de vicii, delicii, patimi, metehne, pasiuni, naravuri, defecte sau mici placeri ale vietii...

Totusi, pentru ca era o leapsa care zicea sa-mi divulg marcile preferate in care se imbraca cele patru vicii prestabilite, ma conformez pe final:
Berea - nu cred ca exista vreuna pe care sa n-o fi agreat (cu exceptia Ursusului) dar cel mai mult consum Becks si Timi-nefi.
Tigari - tot ce se fumeaza in birt, plamanii mei nu se pot opune.
Cafea - nu beau cafea la filtru decat in vizita iar espresso-urile se impart in doua: alea de nevoie (la lucru, Lavazza) si alea de pofta (in Mokum unde au vreo cinci feluri de Arabica si o Robusta).
Tarie - tequila, absint, jagger in shot, vodka si rom-ul in coctailuri, iar de whiskey si tuica nu ma ating ca iese urat. Acum insa o sa-mi iau un deget din coniacul primit de la Andrei (marfa buna, de import, saru’ mana boieru’). Sa ne fie de bine.

Leapsa vicioasa se duce la Boss, Diana, Elza si Boghi.

2 comentarii:

  1. hmmm... cam curat... inseamna ca ai pe dreapta niste virtuti destul de enervante :)

    RăspundețiȘtergere
  2. vai ce leapsa vicioasa mi-ai transmis :)
    greu, greu ce spus tot adevarul aici, dar o sa incerc

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?