14 martie 2011

Social Call

De regula atunci cand dai un mesaj sau un apel telefonic bunul simt spune ca-i indicat sa ti se raspunda.. la un moment dat. Acelasi bun simt spune in cazul meu ca nu-i normal sa insist daca destinatarul pare "ocupat". Eu am propriul meu sistem, si presupun ca fiecare il are pe al sau. Spre exemplu cand sun, daca nu mi se raspunde, inchid dupa a cincea sonerie (asta in cazul telefoanelor personale ca daca e problema de servici insist pana in panzele albe; dar, cum ziceam, social call are alte reguli.. ale mele). Si daca am sunat o data nici nu vad rostul sa mai sun a doua oara, pe ideea ca apelatul are deja un apel pierdut si teoretic va reveni cand il va descoperi. Asa fac eu. Valabil si pentru mesaje. Din curtoazie e normal sa raspunzi... la un moment dat.

Daca nu raspunzi se cheama ca ignori, esti aiurea sau trimiti un mesaj subtil-tacit, hehe.. iar mie nu-mi plac subtilitatile decat daca-s amuzante sau ...cum sa zic, obraznice! Alea mute nu le inteleg... sunt mai rele decat "acest numar de telefon a fost suspendat" sau "abonatul nu poate fi contactat". Sunt nelinistitoare... te pun pe ganduri, iti deregleaza zen-ul.
Exceptii in care se accepta genul asta de ignore:
- alerta de tsunami, tsunami in progress sau tsunami aftermath iar retelele mobile sunt evident la pamant (that is, sub apa).
- Apocalipsa, cu altfel de dezastre decat tsunami caz in care vezi punctul unu.
- Vodafone si Orange au fuzionat, caz in care va fi o nebunie care ar face ca micile mele frustrari sa-si schimbe destinatia.
- esti plecata din oras intr-un loc fara semnal sau roaming cu iubitul pe care eu nu stiam ca-l ai. Enjoy the sex love I was about to give you!
- ai un deces in familie, pana la gradul 2 inclusiv. (varianta: caine, pisica, hamster)
- sunt un stalker, caz in care genul asta de ignorari nu ma afecteaza.

avertisment: acest post este inspirat dintr-un caz real un pic altfel. si nu este un pamflet asa ca, cei care ma aveti in agenda de telefon, va rog sa-l tratati ca atare.

8 comentarii:

  1. eu stiu sigur ca am uitat sa raspund/revin cu un telefon la oameni care m-au sunat/sms-uit in timpul serviciului si eram prea ocupata, si cand spun am uitat exact la aia ma refer, chiar mi se intampla si nu sunt rea intentionata, desi poate par nesimtita
    iar in al doilea rand am o problema cu oamenii care ma suna cand dorm, dupa garda, ziua... pur si simplu nu-mi amintesc mare lucru, ce-am zis, ce-am auzit, si poate par o si mai mare nesimtita ca nu mai zic nimic dup-aia (si nu, nu-mi prea pun telefonul pe silent cand dorm din motive de paranoia ca se va intampla ceva rau si eu n-o sa aflu)

    RăspundețiȘtergere
  2. @anda: ceva rau gen tsunami :p. Ok esti scuzata :). acum serios, si pe mine cine ma suna stie ca uneori dimineata dorm mai mult, cand ies din tura.. asa si-n cazul tau. deci n-are de ce sa se supere. somnu-i somn. iar tu oricum atunci cand iti amintesti/ai timp revii.. mai devreme sau mai tarziu.. so we're cool :p


    @boss: point now famous :))

    RăspundețiȘtergere
  3. woau lasi sa sune de 5 ori, eu renunt deja de la 3 :) si da cred ca voi incepe sa raspund mai des la telefon, exceptand stalkeri :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Complet de acord. Mă enervează când nu se răspunde la apel, nici după ceva vreme. Regulile tale se cam pliază bine pe ale mele.

    RăspundețiȘtergere
  5. da, asa e. valabil nu doar la tf, ci oricarui tip de comunicare

    RăspundețiȘtergere
  6. Stii ca am o cunostinta care ma suna de 5-6 ori una dupa alta?
    Ma scoate din sarite de fiecare data si cand intorc apelul primul lucru ce il spun nu poate fi altceva decat: ce PLM vrei disperatule?
    Mda, unii sunt in altă lume.
    În cazuri normale la fel fac si eu, sun o singură dată și astept.
    sms-urile care din principiu sunt doar pe moment si nu urgente (altfel ai suna, nu?) pot sa ramană nerăspunse dacă de ex te intreb vineri seara daca vrei o bere.
    E evident ca sâmbătă degeaba îmi răspunzi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Depinde cât de mult vrei să-ţi răspundă persoana pe care o suni, meştere.

    Şi eu închid după ce sună de câteva ori, în ideea că dacă-i omu' la budă să nu fie nevoit să vină în fugă sau dacă-i la masă. Dar cum unii nu-şi verifică telefonul într-un mod obsesiv-compulsiv, prefer să mai încerc o dată peste 30 de minute, just in case.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?