27 martie 2011

Alternosfera uneste ce istoria desparte



Aseara, in a doua zi din Festivalul Zilele Basarabiei - editia de Timisoara - s-au 'produs' pe scena din Daos niste baieti tare simpatici din Chisinau, Alternosfera. Rock alternativ cu un strop de poezie in dulcele grai moldovinesc. Cum era de asteptat moldovenii de peste Prut au avut mare succes pe-aici prin vest asa ca vreo cateva ore romanii si basarabenii au fost o singura natie, de visatori. Fara plumb in ochi, eventual in picioare, la final, din motive de oboseala. A fost un concert atat de energic cum n-am mai vazut de mult.

Incalzirea a facut-o un DJ care ne-a plimbat prin tot felul de rockuri si dubstepi pana ne-am baut berile si ne-am uscat hainele de ploaia care totusi a venit chiar inainte de concert. In deschidere s-au prezentat Dubas din Tiraspol, tot rockeri, tot energici si cu un solist tare amuzant in felul sau "parfumat" de a vorbi cu publicul. Punem pe seama gradelor din palinca ardeleneasca pe care e musai s-o fi degustat. Dar o fost tare comic cu "fetile si baietile" sa ridice mainile, gen. Oricum, eu le doresc un viitor luminos si sa mai vine p-aici.

Alternosfericii au fost fara doar si poate niste epici in materie de livrat distractie si condens la fetili din primele randuri. Distractia a ajuns desigur pana in fundul salii dar umezeala a trebuit sa mi-o ofer varsand o bere pe tricou (cum dracu sa te dezbraci cu o bere in mana?!) si apoi dansand un pic mai "apasat". S-a inceput deloc subtil cu Ce ne uneste, ne desparte si s-a continuat cu Wamintirile si toate chestiile alea romantice, Ploile nu vin, Visatori cu plumb in ochi, Spune-mi, Asta Vara, Flori de mai si preferata mea in materie de lisrism Vreau sa-mi dai care-mi produce niste reverberatii periculoase la momentul "Privesc in ochii tai, privesc ca-ntr-o fereastra si vad cum lumea ta priveste-n lumea noastra". Au fost doua bis-uri, a fost orasul 511 la cererea publicului, a fost Drumuri de noroi, a fost din nou Wamintirile si apoi totul s-a sfarsit. Dar! Au fost si piese noi pe care nu le stiam, pentru ca baietii isi promoveaza ultimul album - Virgula - pe care habar n-am unde sa-l caut. Pana atunci, o piesa de pe el e mai jos. Muta.


5 comentarii:

  1. Salut.
    Ai precizat cândva într-un articol că ţi-ai cumpărat sau ai dori să-ţi cumperi (sau să câştigi la un concurs) un e-reader. Nu mai reţin exact. Îmi amintesc însă că ai spus că în acest scop ai adunat de-a lungul timpului multe e-cărţi. Ai putea, te rog, să-mi indici o sursă bună de download a acestora? Mă interesează în mod special literatura SF. Tot ce am găsit până acum sunt link-uri care nu mai sunt valabile sau forumuri în care deţinătorii de colecţii nu mai răspund. Ţi-aş fi foarte recunoscător. Mulţumesc frumos şi scuză-mi off-topic-ul.

    RăspundețiȘtergere
  2. si mie mi-a placut cel mai mult 'vreau sa-mi dai'! :) dar am ramas surprinsa cand am cautat-o pe iutub si inregistrata suna cam slabut. live insa a fost.. pf.. n-am cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Victor: tot ce am gasit exista aici: http://bit.ly/fnRmu8

    @ily: a fost frumos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumesc mult. Între timp am mai găsit şi eu un pachet destul de consistent (vreo 260 de titluri). Dacă eşti interesat, dă-mi un semn.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da, a fost pur si simplu biutiful. Au un sound care-ti rascoleste tati cieli. :) Sper sa mai vina "baietile" pe-aici. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?