09 februarie 2011

Nici măcar o falsă primăvară

"Când fiecare lucru e trăit până la capăt, nu există nici moarte, nici regrete nici măcar o falsă primăvară; orice moment trăit deschide un orizont mai larg, mai cuprinzător, din care nu e nici o scăpare în afară de a trăi.
Visătorii visează de la gât în sus, în timp ce trupurile lor sunt bine legate de scaunul electric. Să imaginezi o lume nouă înseamnă să o trăieşti zilnic, şi fiecare gând, fiecare pas, fiecare gest ucide şi recreează, moartea aflându-se mereu cu un pas înainte. A renega trecutul nu e destul. A proclama viitorul nu e destul. Trebuie să acţionezi ca şi cum trecutul ar fi mort şi viitorul irealizabil. Trebuie să acţionezi ca şi cum pasul următor ar fi ultimul, şi cu el moare o lume, inclusiv tu însuţi. Suntem aici, ai pământului nesfârşit, şi trecutul nu se termină niciodată, viitorul nu începe niciodată, numai prezentul e pentru totdeauna. Lumea lui niciodată-niciodată pe care o ţinem în mână şi o vedem, dar în care totuşi nu ne recunoaştem.”

Primavara neagra

si-am revenit la Miller.

4 comentarii:

  1. sunt de acord :)
    uite ca nu stiam acest citat

    RăspundețiȘtergere
  2. Am inceput Cosmarul Climatizat dar recitind randurile de la tine mi s-a facut dor de Primavara Neagra..

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred că ar trebui să recitesc cartea asta. O trecut destulă vreme din liceu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut!

    As fi interesat sa cumpar 2 articole pe blogul/siteul tau. Articolele vor arata ca primele doua de pe www.blogreflex.ro (cele legate de Pariuri-x). Articolele vor fi facute de mine si vor contine patru linkuri (trei intr-un articol, unul in al doilea articol). Daca esti interesat/a astept un mail la adresa laur_rapidistul@yahoo.com cu adresa blogului si un pret pentru care esti de acord sa le postezi.

    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?