31 ianuarie 2011

Locuri de papa bun in Timisoara

Lilisor are o dilema de rezolvat si anume care sunt locurile faine din Timi unde poti baga bine la stomac. Eu de obicei mananc pe-acasa, ca de-aia stau cu mama, dough! Si la lucru, ca na, ziua-i lunga... Prin oras in schimb caut locurile cu mancaruri "repezi" asa ca in functie de zona in care ma aflu bifez:

  • Lucas Super Sandvis, cel mai cool loc de mancat din P-ta Unirii pentru ca: isi framanta singuri painea din care se face sandvisul, exista oferta atat pentru oameni infometati (super) cat si pentru oameni satui dar pofticiosi (mini), preturi ok si gust epic. Alte sandvisuri gustoase am infulecat in Scart, singurul loc cu adevarat ... boem (hehe, ati crezut ca zic lejer) si prin Funky. Iar undeva pe Savoya exista o Pravalie Veche care face sandvisuri cu ce vand ei pe-acolo, produse dinastea garantat 100% traditional romanesti, ca painea bunicii, muschi ori salamuri. N-am apucat inca sa testez..
  • Stradivarius e un restaurant micut si elegant tot in Unirii unde am luat masa de cateva ori. Cred ca decorul tapetat din interior mi-a luat ochii. Au meniu divers, ca un restaurant ce se respecta, si am observat niste platouri si salati grozave. Bine, eu tot cu sandvisuri si baghete m-am tratat in mod regulat dar nici cand am cerut mancaruri serioase n-am fost dezamagit. Deci, e mai mult decat ok.
  • Irishu' Public House pentru ca BLT si Ham&Chese trebe' verificat si mno acolo imi duc musafirii sa mance la venirea in Timisoara. E un fel de a doua casa, ca sa zic asa, pentru ca numa acolo mananc cartofi prajiti ascultand muzica mea la tonomat.
  • Pentru pizza exista puzderie de locuri dar eu ma simt bine la San Marzano in Complex si in La Maria. In prima am facut karaoke cu blogerii, in a doua am facut... pizza.
  • Restaurantul Chinezesc de pe Simion Barnutiu, n-am idee numele sau exact, e un loc grozav de halit pana pleznesti. Abia a doua oara m-am invatat ca pot sa comand si jumatate de portie, ba chiar e indicat, pentru ca o farfurie de orez sau taitei plus o tava de carne imi era mai mult decat suficient.
Ma opresc la astea cinci ca mi s-a facut foame deja... Fiind o leapsa ar fi misto ca vreun cititor de pe alte meleaguri (sibian sau galatean in special pentru ca am de gand sa calatoresc pe-acolo anul asta) s-o preia. Am incredere in recomandari.

16 comentarii:

  1. "Marele Zid Chinezesc" se numeşte. Good choices! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Jarvis, in spate la cazarma U. Pfuu, am mancat niste papanasi minunati, dar o sa testez si alte chestii.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca vrei sa te rasfeti recomand casa cu flori. nu-s bas ieftini, dar merita pentru mancare, servire si atmosfera 100% ireprosabile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am sa iau leapsa si am s-o onorez pentru ca nu se cade sa primim vizite atat de importante si sa nu indrumam infometatii spre locuri primitoare de pe meleagurile noastre. Si cum si eu mananc bine la mine acasa am sa-ti recomand si acest loc cand ai sa vizitezi Galatiul. Doar ca e putin cam elitist, nu-i pentru toata lumea si deci il public doar aici :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Un local foarte dragut e langa Liceul Lenau, unde se face o pizza de nota 10. Peste drum, e cofetaria Sava unde cu 3-4 lei poti sa mananci niste porcusori facuti din zahar. Langa Beerhouse s-a deschis un Doner Kebab unde au cei mai buni cartofi fripti cu cascaval din lume. Ar mai fi de mentionat si impinge tava de la Nova Tim, de langa stadion, dar parca nu e chiar atat de in buricul targului.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Alina: chiar eram curios de Jarvis ala.. papanasi spui.. trebe verificat.

    @Ily: Casa cu Flori o recomand clientilor mei. Eu insa n-am avut ocazia sa merg.

    @Liz: ma onorezi asadar cu o invitatie la masa :).

    @Gerhald: porcusori din zahar? un desert nimerit dupa niste porcusori in protap.. de retinut. Si cartofii aia fripti.

    RăspundețiȘtergere
  7. dear, la Sibiu pe langa Casa Veche( caci doar am zis pe foodcrew), tare bun o fo la Casa Frieda( care-i si pensiune si-i si f ok la pret) si La Cibinum, ala e ceva mai greu d egasit pe net, dar e un local recent deschis de niste prieteni chiar langa unul dintre poduri unde am mancat pana ne-a durut burta. Iti dau mail daca vrei.
    Enjoy Sibiu, eventual zi cand meri ca I never say No :P

    RăspundețiȘtergere
  8. ah, si la Jarvis la noi musai sa incerci clatite cu branza dulce si smantana la cuptor, musai

    RăspundețiȘtergere
  9. Subscriu ca Stradivarius e un loc de mancat foarte misto, dar cu siguranta nu e un restaurant (si apreciez foarte mult ca ei ca nici nu vor sa para restaurant)! E o braserie.
    "casa cu flori" chiar e bun numai de recomandat clientilor. mancarea e prea grea si nu deosebit de gustoasa. Eventual du-te odata intr-o seara de vara pe terasa de pe acoperis ca se vede fain in jur.

    Chiar... stie cineva un (adevarat) restaurant misto in Timisoara?

    RăspundețiȘtergere
  10. Corectiune: Marele Restaurant Chinezesc, cel putin asa scrie pe site. Marele Zid Chinezesc cred ca e cel din centru. :)

    Apoi mai e Camelot, mai oameni buni si Casa Bunicii vreau sa-l incerc neaparat. Am auzit ca la Oxford din Complex e mancare buna, iar la Casa cu flori e buna, dar scumpa rau si am facut o alergie singura data cand am mancat acolo.

    La chinezesc e recomandat sa-ti iei o portie intreaga si restul la pachet. :P Ma inclin pentru Lucas, dar eu zic cand vad blogul Amei ca tot mancarea de-acasa e mai avantajoasa si ca poti invata cum fac chinezii mancarea aia fabuloasa. ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Tot in ton cu subiectul de aici: stie cineva ce s-a intamplat cu Jasmine - clatitaria ? Nu mai pe Ungureanu si era fain.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cei care aveau Jasmine au acum Pravalia veche de care zicea si Richie. Asa ca poti sa incerci sandwich-urile lor daca iti e dor de Jasmine :)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?