04 decembrie 2010

Coffee for enthusiasts

Ziceam acum cateva zile ca nu mai dureaza mult... fara sa precizez exact la ce ma refeream. Ei bine nu mai pot sa tin si imi dau drumu la gura ca e musai ca in zilele urmatoare sa se deschida. Inca nu stiu care va fi data exacta pentru ca, asa cum e de asteptat, un proiect indie e supus din start unei anumite incertitudini... Intotdeauna cand spui ca gata, esti pregatit, imediat te trezesti ca mai vrei sa bibilesti ceva.. ori ca ai uitat sa termini altceva. In fine, ideea de baza ar fi ca in Unirii (Str. Eugeniu de Savoya) se deschide o cafenea interesanta din doua motive: e destinata celor grabiti si amatori de "o cafa la pachet", una la mana, si doi, e pentru entuziasti.. ori dependenti de arome exotice. Locul se cheama Mokum Cafe, l-ati ochit probabil dupa anuntul ala sugubat din vitrina care mentiona ca se lucreaza la ceva awesome, si isi doreste sa intre pe furis in sufletul cafegiilor timisoreni. Ca mirosul de cafea proaspata.

Iar in ce priveste cafa, ea vine in sortimente de genul: Cafe de Colombia, Colombia Decaf, Ethiopia, Kenya Summer, Guatemala Antigua, Legend of Yemen iar daca suntem cuminti poate se baga si exclusivista Kopi Luwak, ca s-o mirosim si noi ca probabil costa cat o rata la Dacia Duster :)). Ori poate Tomi se indura si face niste degustari speciale acolo. (Tomi fiind sefu' care impreuna cu sotia, Oana, o sa fie gazde, barmani, ghizi si ce se mai cere acolo). Anyway, motivul pentru care m-am ambalat asa e o reactie de simpatie la initiativa lor, de a face ce le place si anume sa aibe o mica cafenea. Lucru pe care cred ca-l visam cu totii...(Bine ca eu visez si la o librarie a mea langa cafeneaua mea si probabil intre ele o shaormarie tot a mea!). Ei bine, visul lor a prins contur si cred ca in cateva zile o sa-mi beau cafa la dansii discutand despre filme si tabieturi aromate. Adica sa vad cu ochii mei metode diferite de preparat cafeaua si sa simt diferenta intre o cafea facuta la French Press si una cu Air Pump. Dar asta dupa ce ma satur de esspresso-ul facut la un aparat clasic! Si prin clasic ma refer la "cu experienta de zeci de ani de functionare"!

6 comentarii:

  1. Cum am putut sa trec cu vederea un asemenea eveniment? :)

    Thanks for sharing, abia astept sa incerc locul. Poate sharuiesti ceva din atmosfera cu proxima vizita acolo!

    RăspundețiȘtergere
  2. domane ajuta ca zici ce-i acolo, m-am tot holbat, mai un pic si ma bagam prin geam sa-mi dau seama ce si cum.
    can't wait :)

    RăspundețiȘtergere
  3. localurile în care se bea cafea bună au devenit un fel de altare pentru consumatori!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am descoperit-o întâmplător, după printurile din Coffee and Cigarettes, am intrat şi a fostun espresso Guatemala Antigua. am aflat ulterior că deschiseseră tocmai în ziua respectivă.

    Notă pentru ingineri: a se remarca şi micul amplificator cu lămpi care încălzesc muzica şi o luminează deopotrivă, cum numai lămpile ştiu să o facă.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?